https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zahvalnost na posvećenom radu na jačanju političkih odnosa Srbije i Turske - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zahvalnost na posvećenom radu na jačanju političkih odnosa Srbije i Turske

Zahvalnost na posvećenom radu na jačanju političkih odnosa Srbije i Turske

Ambasador Republike Turske, Njegova ekselencija Tanžu Bilgić u okviru svoje oproštajne posjete Sandžaku susreo se danas sa predsjednikom SDA Sandžaka dr. Sulejamanom Ugljaninom u Novom Pazaru.

Predsjednik Ugljanin zahvalio se ambasadoru Bilgiću na posvećenom radu na jačanju političkih odnosa Republike Srbije i Republike Turske, te istakao da su u toj sponi Bošnjaci Sandžaka i  građani Republike Turske porijeklom iz Sandžaka jedan most saradnje.

„Također sam izrazio zahvalnost za ambasadorov rad u vezi otvaranja konzulta Republike Turske u Novom Pazaru koji će stvoriti uslove za pravnu sigurnost za sve investitore iz Turske. Otvaranje konzulata motivisat će turske investitore da svoje biznise otvaraju u Sandzaku.“ – naglasio je predsjednik Ugljanin.

Ambasadoru je izražena zahvalnost za realizaciju projekata koji su u toku, izgradnja puta Novi Pazar – Tutin koju finansira Turska, a radove izvodi Taṣyapi iz Turske. Izradnja ovog puta bila je želja rahmetli Šemsudina Kučevića, a predsjednik Republike Turske gospodin Erdoan obećao da će se on izgraditi i to ide svojim tokom.

„Dužni smo da izrazimo poštovanje gospodinu Bilgiću na svemu onome sto je učinio i molimo ga da svoja dosadašnja iskustva prenese svojim kolegama koji će nastaviti da rade na jačanju saradnji Sbije, Crne Gore i Turske.“ – zaključio je predsjednik Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP