Učitavanje sajta

Vijesti

Čestitka predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu

Čestitka predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu

Povodom ponovnog izbora Redžepa Tajipa Erdoana za predsjednika AK Partije, u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka čestitku je uputio predsjednik dr. Sulejman Ugljanin, u čestitki se kaže:

„Poštovani predsjedniče Erdoğan,

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime čestitam Vam novi mandat na mjesto predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK Partije).

Republika Turska pod Vašim vođstvom postala je moderna, demokratska, ekonomski razvijena i politički stabilna pravna država.

Uspješno ostvareni zacrtani ciljevi do 2023. godine kao i Vaša vizija razvoja Republike Turske do 2053. godine, daju nadu svim siromašnim nerazvijenim i nezaštićenim narodima u svijetu, i ujedno Tursku čini jednim važnim i poželjnim partnerom svih razvijenih zemalja svijeta.

Podrška koju uživate Vi i AK Partija kao i Vaš savez sa Strankom nacionalnog pokreta MHP predstavlja čvrsto vezivno tkivo u turskom narodu koje garantuje ostvarivanje svih zacrtanih ciljeva.

Svaki Vaš uspjeh je vrlo značajan i za budućnost Sandžaka i Bošnjaka, jer su Bošnjaci Sandžaka i građani Turske porijeklom iz Sandžaka trajna i neraskidiva veza Srbije i Turske.

Želim Vam svako dobro.“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP