Učitavanje sajta

Vijesti

Za uspjeh potrebno je raditi na najbolji način i čitavm bićem

Za uspjeh potrebno je raditi na najbolji način i čitavm bićem

Obraćanje predsjednika SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina na otvaranju ovogdišnjeg programa „Balkan Youth School“ u Sandžaku u organizaciji udruženja „Svetionika“ a koji podržava turska Direkcija za Turke u inostranstvu i srodne zajednice (YTB).

“Drago mi je da prisustvujem početku realizacije jednog ovakvog projekta o kome sam sanjao cijeli svoj radni vijek. „Balkanska omladinska škola“ je nešto što garantuje uspjeh, ne samo onim koji će je pohađati, već i čitavom Sandžaku.

Govorim sa ciljem da stavim do znanja da je pred nama jedan uspješan projekat zbog tri vrlo važna faktora koji učestvuju u njegovoj realizaciji.

Prva stvar, zdrava, dobro vaspitana, ambiciozna i inteligrentna sandžačka omladina, edebli omladina.

Drugo, imamo Republiku Tusku koja je među 12 najrazvijenih zemalja svijeta sa hiljadugodišnjom tradicijom obrazovanja mladih širom svijeta. Tradicijom širenja i vjere i nauke širom svijeta.

Imamo i to što je vrlo važno za jedan uspjeh, a to posebno želim reći mladima za uspjeh najvažnije je da kada se prihvati zadatak on se odradi u cijelosti, savršeno, na najbolji mogući način. Čitavim bićem se radi ono što je uzeto kao obavezu da se odradi, a „Svetionik“ je primjer svima u Sandžaku i šire na Balkanu kako treba da se rade projekti koji su od opšteg društvenog značaja.

Od samog osnivanja ove institucije na čelu sa Muhamed ef. Demirovićem, pratim i njega kao čovjeka, kao naučnika i kao misionara i kao čovjeka koji želi da širi znanje i zna da širi znanje i vidim da je to posatalo model koji su prihvatili mladi ljudi u „Svetioniku“ pred kojima je budužnost.

Svaki zadatak kojim sam ga kao čovjek zamolio, preporučio, uradio ga je savršeno, perfektno u tačno utvrđenom roku.

Zbog svega toga kažem da su to tri elementa koji garantuju uspjeh ovom projektu, „Balkanske omladinske škole“, podrška Republike Turske, sposobna, ambiciozna, inteligenta  sandžačka omladina i organizacija Svetionik koja je izvanredan partner Republici Turskoj na Balkanu.

Čestitam vam na ovom projektu i želim vam svako dobro.“

Balkanska omladinska škola (Balkan Youth School) predstavlja obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih nauka. Realizatori projekta pripremili su za mlade i mnoge radionice i tribine, kojima će studenti nadograditi svoje veštine. Ovo je četvrti put da Udruženje 'Svetionik' realizuje ovakav projekat. U pitanju je neformalni vid obrazovanja zamišljen kao platforma za studente osnovnih i master studija.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP