Učitavanje sajta

Vijesti

Prošlost, sadašnjost i budućnost Sandžaka

Prošlost, sadašnjost i budućnost Sandžaka

U sjedištu Udruženja građana Turske porijeklom iz Sandžaka „ Turska-Bosna-Sandžak“ održana je tribina na temu „Prošlost, sadašnjost i budućnost Sandžaka“ na kojoj je predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin održao predavanje.

Tribinu je otvorio Muhamet Sancaktar, predsjednik Udruženja „Turska-Bosna-Sandžak“ koji je tom prilikom izrazio dobrodošlicu predavaču i gostima.

Uvodnu riječ na tribini dao je potpredsjednik ovog udruženja Hilmo Erdem koji je prisutnima ukratko predstavio činjenice o Sandžaku, građanima Sandžaka i Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je predstavio specijalni status kao koncept za trajno rješenje statusa Sandžaka, kao nukleus regionalne stabilnosti i saradnje susjednih država i naroda na Balkanu.

Zbog velikog broja prisutnih i njihovog interesovanja na ovu temu tribina je bila produžena za još sat vremena od predviđenog. Važno je istaći da je tribina bila veoma dobro organizovana od strane domaćina i dobro posjećena.

 

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP