Učitavanje sajta

Sulejman Ugljanin

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Delegacija Palestinske ambasade u posjeti SDA Sandžaka

Predsjednik SDA Sandžaka i šef manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr Sulejman Ugljanin, sa saradnicima,  primio je danas u svom kabinetu Otpravnika poslova ambasade Palestine, Abdela Rahim Kaleda i konzula Talal Elzika. Tom prilikom oni su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Pojasu Gaze. Predsjednik Ugljanin je izjavio da je u Pojasu Gaze na snazi religijski šovinizam i da Ujedinjene Nacije moraju mnogo više učiniti da zaštite Palestinski narod. Bošnjaci u Sandžaku su u prethodne 24 godine preživljavali slične torture i ubistva od strane tadašnjih režima. Dr Ugljanin je naglasio da će poslanici SDA Sandžaka tražiti da Skupština Srbije osudi agresiju Izraela nad Palestinskim narodom i pozove na povlačenje Izraelskih snaga, te da se omogući obnavljanje porušenih kuća kao preduslov za mirovne razgovore. Otpravnik poslova Palestinske Ambasade Abdel Rahim Kaled se zahvalio podršci koju SDA Sandžaka pruža u cilju zaštite nevinog civilnog stanovništva u Palestini. On je istakao da je pojasu Gaze do sada poginulo preko 2.000 ljudi, a među njima i 560 djece. Otpravnik je izjavio da se sistematski uništavaju kuće, škole i drugi infrastukturni objekti od vitalnog značaja za život Palestinskog naroda.

Detaljnije
Tradicionalni Bajramski prijem u Centrali SDA Sandžaka

Sinoć je u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka upriličen tradicionalni Bajramski prijem povodom ramazanskog Bajrama. Prisutni su imali priliku da jedni drugima mubareklišu Bajram i da nastave dugogodišnju tradiciju okupljanja. Prisutnima se obratio predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin, koji je rekao da tradicionalna Bajramska okupljanja pokazuju pravu sliku jedinstva medju Bošnjacima, zajedništva SDA Sandžaka i nastojanja za očuvanjem ideje koja traje pune 24 godine.

Detaljnije
Bajramska čestitka Dr. Sulejmana Ugljanina

Povodom našeg najvećeg blagdana upućujem Vam najiskrenije želje da nastupajuće bajramske dane dočekate i provedete u miru, dobrom zdravlju i raspoloženju.

Detaljnije
Poslanička grupa manjina „SDA Sandžaka-PDD“ na iftaru kod ambasadora Turske

Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničkog kluba manjina “SDA Sandžaka-PDD“ u Skupštini Srbije Dr Sulejman Ugljanin, sa kolegama iz Poslaničkog kluba prisustvovao je iftaru u Rezidenciji Turskog ambasadora. Ambasador Turske u Srbiji, Mehmet Kemal Bozaj organizovao je iftar u svojoj Rezidenciji u Beogradu za predstavnika političkog, diplomatskog, javnog, kulturnog i vjerskog života. Predsjednik Ugljanin ima dobru saradnju sa Ambasadom Turske. Ovom prilikom su na iftaru, između ostalih,  bili prisutni i ambasadori zemalja koje tradicionalno imaju dobre odnose sa Strankom Demokratske Akcije Sandžaka i predsjednikom Ugljaninom. Zajednički iftar u Rezidenciji Ambasadora Turske bio je prilika da se razgovara o nastavku saradnje na svim poljima.

Detaljnije
Iftar u “Klubu poslanika”

Predsjednik Ugljanin se zahvalio gostima i rekao da mjesec Ramazan ima veliki značaj u životu Bošnjaka, jer vrijednosti mira i dobročinstva, važnost porodice i zajednice su vrijednosti koje se moraju negovati.

Detaljnije
Sastanak omladine SDA Sandžaka, AK Partije Turske i BS Crne Gore

Na sastanku su precizirane buduće aktivnosti i modeli čvršćeg povezivanja na svim nivoima. Razgovaralo se o vitalnim temama i potrebama omladine Sandžaka, kao i o važnim poduhvatima koji su ocenjeni kao prioritetni za zajedničku realizaciju u narednom periodu.

Detaljnije
SDA Sandžaka traži efikasnu parlamentarnu kontrolu BIA

Predsjednik Ugljanin je pozvao predlagače da uzmu u obzir Ustavna i zakonska prava Bošnjaka da saznaju za sudbine otetih i ubijenih Bošnjaka, kao i da se rasvetle svi zločini i teška kršenja ljudskih prava u Sandžaku.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin se sastao sa šefom turske diplomatije Ahmetom Davutogluom

Naglašen je značaj unapređenja ekonomske saradnje zemalja i upućen pozvi za investiranje u Sandžak i druga nerazvijena područja, uključujući i nastavak finansiranja započetih projekata od stranke turske razvojne agencije TIKA.

Detaljnije
Skupština da u cjelosti usvoji izvještaje i preporuke nezavisnih regulatornih tijela

Predsjednik Ugljanin je posebnu pažnju posvetio djelovima izvještaja koji govore o pitanjima manjina i problemima sa kojima se manjine suočavaju na terenu. On je pozvao Skupštinu da usvoji u cjelosti izvještaje sa preporukama nezavisnih regulatornih tijela.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin uputio čestitku Bojanu Pajtiću

Poštovani gospodine Pajtiću, U ime Stranke demokratske akcija Sandžaka i u svoje lično ime čestitam Vam na izboru za predsjednika Demokratske stranke. Većinska podrška koju ste dobili od strane članstva i ogranaka Demokratske stranke čini nam zadovoljstvo jer imamo zajedničke poglede i političke stavove oko kojih se slažemo kao i dobru saradnju sa poslaničkim klubom Vaše stranke u Skupštini Srbije. Unapređivanje saradnje na svim poljima,  jačanje demokratske opcije, uspostavljanje vladavine prava i pravne sigurnosti u Srbiji, jesu naš zajednički zadatak i misija.

Detaljnije
Bošnjaci Crne Gore su izabrali svoje autentične predstavnike

Ostvareni rezultat pokazuje da su Bošnjaci prepoznali istinsku opredijeljenost Bošnjačke stranke u zastupanju i zaštiti bošnjačkih nacionalnih interesa. Vaš uspjeh je istovremeno i uspjeh svih Bošnjaka u Sandžaku.  

Detaljnije
24 godine od osnivanja SDA BiH

U povodu 26.maja, Dana osnivanja Stranke demokratske akcije i 24 godine uspješnog djelovanja, predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Sulejmanu Tihiću, predsjedniku SDA BiH i Bakiru Izetbegoviću članu Predsjedništva BiH, te svim građanima Bosne i Hercegovine. U čestitki se kaže:   Poštovani,   U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime, Vama, članovima i simpatizerima SDA BiH, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine,  upućujem srdačne čestitke povodom 26. maja – Dana osnivanja Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine.   Stranka demokratske akcije se od svog osnivanja zalagala za prosperitet, mir, međusobono razumjevanje i punu slobodu svih građana na ovim prostorima. U teškim vremenima SDA je ostala dosljedna ostvarivanju evropske budućnosti Bosne i Hercegovine.   Vama i Vašim saradnicima od sveg srca želim puno uspjeha u daljem radu i obavljanju Vaših odgovornih funkcija, a svim građanima Bosne i Hercegovine ravnopravan i zajednički  put ka izgradnji prosperitetne budućnosti u zajednici slobodnih evropskih naroda.   Iskreno se nadam se da će SDA Bosne i Hercegovine, u vremenu koje je pred nama, ostvariti svoju misiju i programska načela i ostati primjer njegovanja pravih demokratskih vrijednosti u širem regionu.       Mahsuz Selam,   Dr Sulejman Ugljanin Predsjednik SDA Sandžaka

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP