Učitavanje sajta

Vijesti

Održana tribina “Budi ono što jesi“

Održana tribina “Budi ono što jesi“

Lista „Za Bošnjačko jedinstvo“ održala je sinoć tribinu pod imenom “Budi ono što jesi“, u Kulturnom centru u Novom Pazaru. Na tribini su govorili Nosilac liste Dr Sulejman Ugljanin i šef odborničkog kluba SDA Sandžaka u Skupštini Novog Pazara Fahrudin Đekić.

U prepunoj sali Kulturnog centra, uz bogat kulturno-umjetnički program, predstavljeni su ciljevi Liste i upućen je poziv Bošnjacima da  se upišu u Poseban Birački spisak i na taj način steknu pravo glasa da biraju svoje predstavnike za Bošnjačko vijeće.

Dr Ugljanin je u svom govoru istakao da su predstojeći izbori koji će se održati 26. oktobra za Bošnjačko nacionalno vijeće od velikog značaja za postizanje bošnjačkog nacionalnog jedinstva i ujedinjenje svih bošnjačkih institucija i predstavnika na jednu izbornu listu. 

„Bošnjaci imaju zajednički interes na ovim izborima i mnogo neriješenih pitanja. Samo ujedinjeni stičemo potpun bošnjački izborni legitimitet, jer bi pojedinačni izlazak na izbore samo usitnio bošnjačko biračko tijelo i umanjio izborni legitimitet“, naglasio je Ugljanin.

Kako je rekao nosilac liste, zajednički izlazak na izbore sa listom gdje su najbolji bošnjački kadrovi za cilj ima da se nađu najbolja rješenja za sve probleme i da samo ujedinjeni Bošnjaci postaju važan faktor i poželjan partner.

Fahrudin Đekić je informisao birače o koracima koje moraju da pruzmu kako bi stekli pravo da biraju svoje predstavnike za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP