Učitavanje sajta

Nadzorni odbor

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predsjednik Ugljanin za Danas: Bošnjačke stranke treba da se ujedine

Bošnjačke političke partije na narednim izborima trebalo bi da se ujedine na način kako su to uradile ključne mađarske stranke, koje danas predstavljaju vrlo značajan činilac u republičkom parlamentu.

Detaljnije
I Bosanski u Skupštini

Zakoni koje Skupština Srbije bude usvajala naredne godine, biće prevođeni na jezike nacionalnih manjina - Mađarski, Bosanski i Albanski.

Detaljnije
Bliža saradnja bošnjačkih partija je neophodna iz praktičnih razloga

Danas je u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka održana konferencija za štampu ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar na kojoj se novinarima obratio Ahmedin Škrijelj, sekretar ogranka.

Detaljnije
Ugljanin: Previše medijske pažnje za korišćenje vjere u političke svrhe

Govoreći za Tanjug u vezi svetosavskih akademija u školama, pored ostalog, ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin je uputio kritiku medijima što Muamer ef. Zukorlić diktira politička zbivanja u Srbiji.

Detaljnije
Održana Peta redovna sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

"Glavni cilj SDA Sandžaka je, kao i do sada, postizanje bošnjačkog nacionalnog jedinstva, jer samo jedinstveni, Bošnjaci mogu biti značajan i nezaobilazan politički faktor u ovoj zemlji i samo se na taj način može ostvariti ekonomski i politički prosperitet Sandžaka."

Detaljnije
Delegacija SDA Sandžaka učestvovala na kongresu Bošnjačke stranke Crne Gore

Na drugom kongresu Bošnjačke stranke, koji je jue održan u Podgorici, Rafet Husović ponovo je izabran za predsjednika stranke. Stranka je usvojila novi statut i program te oformila Glavni odbor koji broji 77 članova. Na kongresu je bilo polemike oko regionalizacije, Sandžaka, te o uklanjanju državnih simbola Crne Gore.

Detaljnije
Saopštenje Gradskog odbora Novi Pazar

Povodom optužbi lokalnih vlasti u Novom Pazaru o navodnoj malverzaciji bivših lokalnih čelnika, Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar, izdaje sljedeće

Detaljnije
Skupština Grada Novog Pazara bez spornog izvještaja na dnevnom redu

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada na dnevnom redu se nije našao, proteklih dana u javnosti pominjan, izvještaj takozvane komisije za ispitivanje i analizu rada opštinskih uprava opštine Novi Pazar i javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Novi Pazar, iako je gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar predlagao da se taj izvještaj hitno dostavi skupštini na raspravu na prvoj narednoj sjednici.

Detaljnije
Gradski odbor SDA Sandžaka: Spremni za pobjedu

Nakon održanih radnih sastanaka sa članovima organa Stranke iz II mjesne zajednice, V mjesne zajednice, VI mjesne zajednice, mjesnih zajednica Deževa i Novopazarska banja, predstavnici Izvršnog odbora Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar, na čelu sa predsjednikom ogranka Muamerom Smailbegovićem, u petak 08.jula održali su radni sastanak sa članovima mjesnih odbora sa teritorije MZ Rajčinoviće-Dohoviće.

Detaljnije
Održan Glavni odbor SDA Sandžaka

U subotu 10. septembra 2011. godine u Novom Pazaru je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Tim povodom Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi sljedeće.

Detaljnije
Opštinski odbor u Prijepolju uputio pismo zaštitniku građana

Predsjednik opštinskog odbora SDA Prijepolje Ibro Fazlić uputio je pismo zaštitniku građana Saši Jankoviću o nepoštovanju osnovnih i elementarnih prava Bošnjaka u opštini Prijepolje, u kojem se navodi:

Detaljnije
Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare

U petak 07. oktobra Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je redovnu konferenciju za novinare, gdje su se prisutnim novinarima obratili Safet Planić član Glavnog odbora i Edib Kajević pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP