Učitavanje sajta

Vijesti

Bliža saradnja bošnjačkih partija je neophodna iz praktičnih razloga

Bliža saradnja bošnjačkih partija je neophodna iz praktičnih razloga

Bliža saradnja bošnjačkih partija je neophodna iz praktičnih razloga

Danas je u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka održana konferencija za štampu ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar na kojoj se novinarima obratio Ahmedin Škrijelj, sekretar ogranka.

Ahmedin Škrijelj je rekao novinarima da je ogranak SDA Sandžaka za Novi Pazar još prije dva mjeseca uputio poziv predstavnicima gradske vlasti i Sandžačke demokratske partije da se izvrši rekonstrukcija vlasti u Novom Pazaru u smislu participiranja SDA Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru.

Kako je naveo Škrijelj predsjednik Ogranka g-din Muamer Smailbegović i šefica odborničkog kluba Bošnjačke liste za evropski Sandžak dr. Dževa Memić su na tu temu razgovarali sa gradonačelnikom Novog pazara i najvišim funkcionerima SDP i tom prilikom je dogovoreno da se za desetak dana održi novi sastanak kojim bi praktično otpočeli pregovori za uspostavljanje zajedničke vlasti.

„Nažalost, do sada nije bilo odgovora na pokrenutu inicijativu." - kazao je Škrijelj.

„Postoje praktični razlozi da bošnjačke partije bliže sarađuju, ne samo na republičkom nivou već i u svim lokalnim organima vlasti na teritoriji Sandžaka. Na ovaj način bi se mnoge nesuglasice među bošnjačkim partijama umanjile, a postigli bi se i drugi važni efekti kao što je: brži i efikasniji izlazak iz ekonomske krize odnosno lakše bi se privukli investitori i bolje iskoristila sredstva razvojnih fondova Republike Srbije.
Tvrdimo takođe da bi se našim učešćem u vlasti povećala efikasnost u radu Gradske uprave i javnih preduzeća." - naveo je Škrijelj.

Škrijelj je takođe iznio da je Glavni odbor Ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar 08. januara usvojio Okvirni operativni plan za 2011. godinu kao vrlo bitnu godinu u političkom životu Novog Pazara i Sandžaka s obzirom da prethodi godini u kojoj će biti održani izbori na svim nivoima.

Operativnim planom je poseban akcenat stavljen na jačanje stranačke infrastrukture u smislu formiranja mjesnih odbora i pridobijanja članstva, na posvećivanje posebne pažnje populaciji mladih ljudi u gradu Novom Pazaru, kao i populaciji žena koje u biračkom tijelu dominiraju.

Škrijelj je takođe naglasio da je Operativnim planom za 2011. godinu predviđeno i veće angažovanje odbornika na terenu i njihovo dežurstvo u prostorijama Stranke kako bi se ostvarila njihova bolja saradnja sa građanima.

 

portal sda.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP