https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Godinu dana nakon vandalskog upada - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Godinu dana nakon vandalskog upada

Godinu dana nakon vandalskog upada


Danas je u Novom Pazaru održana konferencija za štampu povodom godinu dana od nasilnog upada u prostorije Centrale Bošnjačke Liste za evropski Sandžak.

Novinarima se ovom prilikom obratio portparol Bošnjačke Liste, Enis Imamović.

Imamović je podjetio na nemili događaj od 17. januara prošle godine kada se desio nasilnički upad u službene prostorije Centrale Bošnjačke Liste za evropski Sandžak. On je rekao da je "tom prilikom 20-tak do zuba naoružanih nasilnika, u noćnim satima, upalo u prostorije i tako onemogućili rad najveće bošnjačke stranke" i dodao da su "nasilnici su tog dana pokušala i likvidiraciju ministra u Vladi Republike Srbije i šefa koalicije Bošnjačka Lista za evropski Sandžak, Dr. Sulejmana Ugljanina."

"U pokušaju da liše života Dr. Sulejmana Ugljanina, ministra i šefa Bošnjačke Liste, nasilnici su bacali teške predmete u njegovom pravcu, stolove, betonske žardinjere, staklene flaše, a kada im to nije pošlo za rukom, pucali su iz vatrenog oružja u njegovom pravcu i tom prilikom ranili Adnana Ganića, koji je bio u njegovoj neposrednoj blizini.

Nasilnicima i provalnicima, dobro poznatim policijskim organima, lično je komanduvao član Gradskog vijeća Novog Pazara, Fevzija Murić." kazao je novinarim Enis Imamović, portparol Bošnjačke Liste.

On je rekao da i godinu dana kasnije, teškim sjećanjem na ovaj vandalski čin, "ne možemo a da ne postavimo pitanja:
• Ko je nalogodavac pokušaja ubistva ministra Ugljanina?
• Ko je izvršilac naloga?
• Šta su po ovom pitanju učinili policijski organi?
• Ko je i kojom kaznom osuđen za pokušaj ubistva?
• Ko je te večeri, prilikom vandalskog upada, ranio više osoba?
• Šta je sa pištoljem koji je pronađen na balkonu, gdje se nalazio Fevzija Murić sa nasilnicima?
• Šta je sa mecima koje je policija pronašla u zidovima službenih prostorija Centrale, a koje su ispalili nasilnici predvođeni Fevzijom Murićem?"

Portparol Bošnjačke Liste rekao je takođe i da lice osumnjičeno da je hicima iz vatrenog oružja pucalo u ministra Ugljanina i tom prilikom ranilo Adnana Ganića i ugrozilo živote više ljudi, danas slobodno šeta gradom.

"Kako se nakon ovakvih događaja građanima danas može garantovati bezbjednost?" pitao je.

"Ne obazirujući se na sve to, Bošnjačka Lista i naš lider Dr. Sulejman Ugljanin, su u protekloj godini bili aktivni učesnici opštoj demokratizaciji društva, doprinoseći prije svega stabilizaciji političkih prilika i ekonomskoj stabilizaciji u Novom Pazaru, Sandžaku i šire.

Krajnje je vrijeme da naše čitavo društvo prevaziđe lažne stereotipe i prepozna, isključivo na osnovu truda i jasnih rezultata, osnovne faktore političke i ekonomske stabilnosti i prave partnere demokratiji." zaključio je Enis Imamović, portparol Bošnjačke Liste za evorpski Sandžak.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37