https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predizborni skup SDA Sandžaka u Lugu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predizborni skup SDA Sandžaka u Lugu

Predizborni skup SDA Sandžaka u Lugu

Predizborni skup SDA Sandžaka u Lugu

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je predizborni skup i u Mjesnoj zajednici Lug.

Građanima su se obratili predsjednik Stranke i ministar u Vladi Srbije dr.Sulejman Ugljanin, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović, predsjednik Ogranka za Novi Pazar Alija Zumberović, predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević i predsjednik mjesnog odbora Lug, Jasmin Ramović.

Ugljanin je građanima prenio jasnu poruku da je SDA Sandžaka jedini legitimni predstavnik Bošnjaka u Srbiji, te da je ta Stranka koja se jedina istinski bori za bolji život i prava Bošnjaka. Predsjednik je istakao da je važno napraviti promjene u policiji, tužilastvu, sudstvu i drugim vitalnim institucijama od javnog značaja kako bi ljudi osjećali pravnu sigurnost. Tako bi Bošnjaci osjećali pripadnost ovoj državi, a ne kao građani drugog ili petog reda, naveo je Ugljanin.

Potpredsjednik Stranke i narodni poslanik Enis Imamović istakao je važnost jedinstva i ozbiljnost ovih izbora, jer će većom snagom imati uticaja u donošenju značajnih zakona i izdejstvovati veći budžet za nerazvijene krajeve, među kojima je Sandžak.

Predsjednik Ogranka za Novi Pazar Alija Zumberović i predsjednik Asocijacije mladih Edin Gudžević istakli su da samostalni izlazak SDA Sandžaka na izbore ima za cilj da omogući Bošnjacima da glasaju za sebe, jedinstvo, jer će tako pokazati istinsku spremnost za ulazak u Evropsku uniju. Bošnjaci treba da budu značajan faktor u zakonodavnim i drugim državotvornim institucijama i da budemo i dalje legitimni predstavnici svog naroda kao što smo bili u prethodnom periodu.

Predstavnici SDA Sandžaka su još jednom pozvali građane da poslušaju svoje jedine legitimne predstavnike i ne rasipaju svoje glasove, jer je velikim srpskim partijama jedini cilj da razjedine Bošnjake i tako oslabe njihov uticaj u državi.

Glasajmo za broj 10, uradimo nešto za sebe, poručeno je sa ovog skupa u novopazarskom naselju Lug.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP