Učitavanje sajta

Vijesti

Ispravljena nepravda prema Bošnjacima

Ispravljena nepravda prema Bošnjacima

Ispravljena nepravda prema Bošnjacima

Novi Pazar, 29.03.2012. – Na današnjoj sednici Vlade usvojen je Program za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz Opštine Priboj u periodu od 1991-1999. godine, čiji je predlagač dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Republike Sbije i predsjednik SDA Sandžaka.

Za kordinatora aktivnosti u okviru realizacije Programa, zadužen je ministar dr. Sulejman Ugljanin, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Programom je predviđeno da se u prvoj fazi izdvoji 80 miliona dinara za izgradnju kuća za interno raseljene Bošnjake iz opštine Priboj.  Realizaciju aktivnosti za izgradnju kuća, zajednički sprovode ministar bez portfelja dr. Sulejman Ugljanin i ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Milan Marković.

Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, Vlada Republike Srbije šalje jasnu poruku svim svojim građanima, da se više nikada neće ponoviti proterivanje i iseljavanje zbog pretnji, straha i objektivnih opasnosti po život kao što je to bilo u slučaju sa građanima bošnjačke nacionalnosti iz opštine Priboj. Ovakvim odgovornim pristupom, Republika Srbija dokazuje svoju iskrenu posvećenost ljudskim i evropskim vrednostima, a pre svega miru i toleranciji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP