https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Nastavak uspešne saradnje sa američkom agencijom za međunarodni razvoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Nastavak uspešne saradnje sa američkom agencijom za međunarodni razvoj

Nastavak uspešne saradnje sa američkom agencijom za međunarodni razvoj

Nastavak uspešne saradnje sa američkom agencijom za međunarodni razvoj

Ministar dr Sulejman Ugljanin, juče se u svom kabinetu u Beogradu sastao sa Susan Fric, šef misije Američke agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Luisom Faorom, direktor USAID Agrobiznis projekta.

Tom prilikom razgovarali su o projektu „Agrobiznis za žene”, koji zajedno sprovode Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i USAID Agrobiznis. Ministar Ugljanin je izrazio zahvalnost USAID-u na pomoći koju pruža Republici Srbiji, a posebno podsticanje ženskog preduzetništva “Više od 50% radon sposobnog stanovništva su žene, i ja kao ministar se zalažem da podstičemo održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Ljudi treba da žive od svoga rada, to je jedino održivi, a mi moramo da im pomognemo na tom putu” rekao je ministar Ugljanin.

Sagovornici su se složili da i u naredno periodu treba da se nastavi uspešna saradnja. Da podsetimo Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i USAID Agrobiznis projekat su u julu prethodne godine potpisali Memorandum o razumevanju koji predstavlja platformu za zajedničku podršku ženama u agrobiznisu. Do sada je Kancelarija finansirala 3 projekta, a povodom završene obuke u četiri grupe opština u toku naredne nedelje planira se dodela sredstava najuspešnijim polaznicama.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP