https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Baćićanin: Posjeta predsjednika Rusije podsticaj razvoju Srbije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Baćićanin: Posjeta predsjednika Rusije podsticaj razvoju Srbije

Baćićanin: Posjeta predsjednika Rusije podsticaj razvoju Srbije

Povodom današnje posjete predsjednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu, Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka, Fuad Baćićanin je održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio:

„Dolazak predsjednika jedne velike svjetske sile u našu zemlju daje veliku nadu za budući razvoj i kao takva ostavlja snažnu poruku.

Na nama kao građanima ove zemlje jeste da budemo ponosni zbog ovako značajne posjete.

Ova posjeta ima i poseban značaj u vidu historisjki dobrih odnosa srpskog i ruskog naroda, te zbog zajedničke antifašističke borbe koja je rezultirala učešćem ruske armije u oslobođenju Beograda.
 
Ruska Federacija je sporazumom o slobodnoj trgovini dala našoj zemlji veliku razvoju šansu, oslobađanjem carine za robu iz Srbije koja time na ruskom tržištu postaje daleko konkurentnija. To otvara vrata našim proizvođačima do ruskog tržišta od 140 miliona potrošača a podatak da je u osam mjeseci ove godine obim trgovinske razmjene  Srbije i Rusije iznosio 1,1 milijardu evra dovoljno govori o značaju ove olakšice.

Uvjereni smo da će u razgovorima koje predsjednik Srbije bude vodio sa predsjednikom Rusije biti ojačana privredna i ekonomska saradnja dvije zemlje a koja će značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta života kod nas. Ovo kažem oslanjajući se na najave da će predsjednik Rusije donijeti Srbiji povoljan kredit vrijedan milijardu evra.

Ova će posjeta biti podsticaj za ekonomsku stabilnost i infrastrukturnu izgradnju Srbije." kazao je Baćićanin u svom obraćanju novinarima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37