https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SANDŽAK DIO REGIONALNE SARADNJE NA ZAPADNOM BALKANU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SANDŽAK DIO REGIONALNE SARADNJE NA ZAPADNOM BALKANU

SANDŽAK DIO REGIONALNE SARADNJE NA ZAPADNOM BALKANU

Regionalni skup u okviru inicijative "Albanski Alpi" održan je u Skadru, Republika Albanija na inicijativu novina "Alpske novine" (Gazetës së Alpeve) i uz podršku gradonačelnice Skadra Voltane Ademi.
 
Učešće na ovom važnom skupu uzeli su poslanici, ambasadori, diplomate, biznismeni i humanisti, predstavnici naroda iz regiona, Albanije, Crne Gore, Sandžaka, Preševske doline, Kosova i Makedonije.
 
Izražavajući zahvalnost na pozivu i zadovoljstvo prisustva na konferenciji, narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović istakao je podršku inicijativi povezivanja autohtonih naroda na prostorima ovog regiona.
 
"Vaša namjera da izgradite međuregionalnu saradnju takođe je od velikog značaja za sandžačku regiju. Otvaranje komunikacionih i ekonomskih koridora kroz Albanske Alpe koji se osim u Albaniji, protežu i u Crnoj Gori, Kosovu, ali u Sandžaku će uveliko uticati na našu zajedničku volju za integraciju u Evropsku uniju." - istakao je Imamović.
 
Kao predstavnici građana Sandžaka, Bošnjaka, očekujemo da će ova inicijativa moći da postavi ciljeve zajedničkog djelovanja u budućnosti za čitav prostor Zapadnog Balkana, čiji je veoma važan dio Sandžak, naglasio je Imamović u svom obraćanju.
 
Svoj doprinos skupu, između ostalih, dali su i bivši šef diplomatije Republike Albanije g. Besnik Mustafaji, poznati privrednik i humanista g. Lazim Destani kao i predsjednik poslaničke grupe "Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka" Šaip Kamberi.
Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP