https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sandžak je historijska regija, Skupština je političko tijelo gdje se unapređuje Ustav (Video) - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sandžak je historijska regija, Skupština je političko tijelo gdje se unapređuje Ustav (Video)

Sandžak je historijska regija, Skupština je političko tijelo gdje se unapređuje Ustav (Video)

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović tokom sjednice Skupštine Srbije podsjetio je da Skupština postoji kao političko tijelo da bi, između ostalog, unapređivala i Ustav i da ukoliko kao narodni poslanici ne možemo da govorimo o načinima kako da unaprijedimo Ustav, onda se tako osporavaju prava koja imaju kao poslanici.

„Dakle, član 182. stav 3. kaže da se mogu osnivati nove autonomne pokrajine. A to što se tiče toga da li Sandžak postoji, kolega, ja sam vam ovde dokaz da Sandžak postoji i da će postojati. Pitajte vaše koalicione partnere iz Sandžaka da li Sandžak postoji ili ne postoji. I dok smo mi ovde, Sandžak će postojati. Sandžak je postojao na Berlinskom kongresu, određen je tačno u centimetar kolika je teritorija Sandžaka i vi ovde nećete osporavati nikom, pa ni nama, pravo da se borimo da u Ustavu Srbije Sandžak uđe kao ustavna kategorija.“ – naglasio je Imamović.

Enis Imamović je na kraju upozorio na uvrede i nivou osporavanja koje su kao poslanici manjinskih naroda, Albanaca i Bošnjaka doživjeli tokom sjednice Skupštine i to sve na svjetski Dan ljudskih prava.

„Jel ovako Srbija obilježava svjetski Dan ljudskih prava? Tako što onemogućava manjinskim poslanicima da se bore da unapređuju svoj sistem? Da se bore za ono za šta imaju pravo, za šta im ovaj Ustav daje pravo?“ – zapitao je Imamović.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP