https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SANDŽAK JEDNA CJELINA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SANDŽAK JEDNA CJELINA

SANDŽAK JEDNA CJELINA

Izjava Ahmedina Škrijelja nakon održanog okruglog stola “Dijalog o izborima 2020.” održanog u Beogradu na Fakultetu političkih nauka na kojem su tema bili mediji.

“Prije svega moram da naglasim da smo dakle mi i na ovom sastanku podržali preporuke koje su dali CRTA, CESID i Transparentnost Srbije.

Danas smo ponovili zahtjev da Sandžak bude jedna izborna jedinica, ali smo ovaj put zatražili i da se Sandžak tretira kao jedna cjelina i kada je u pitanju javni medijski prostor.

Mi smo danas također tražili hitnu i neodložnu smjenu programskom odbora i kompletnog rukovodstva Radio televizije Srbije zbog neprijateljskog odnosa i mržnje prema Bošnjacima.

Bošnjaci nisu srpska manjina i svi u Srbiji to moraju da zapamte.

Sa ovakvim stanjem u medijima, koje je katastrofalno, ne možemo govoriti da će izbori biti fer, slobodni i demokratski, a posebno zbog odnosa režimskih medija prema Bošnjacima, Sandžaku i Stranci demokratske akcije Sandžaka. Ako sve to uzmemo u obzir, ja nisam siguran da će ova Vlada Srbije imati kapaciteta i snage da bilo kakve izbore sprovede na teritoriji Sandžaka, ukoliko se postojeća situacija ne izmijeni na bolje.”

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP