https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 NOVA EPIDEMIJA VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE U SANDŽAKU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

NOVA EPIDEMIJA VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE U SANDŽAKU

NOVA EPIDEMIJA VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE U SANDŽAKU

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje fašistički motivisane napade od strane velikosrpskih ekstremista u Pljevljima. Ukoliko su jedni izbori bili razlog za ovakve izlive mržnje i prijetnji bošnjačkom narodu, onda čitav svijet mora biti zabrinut činjenicom da su Bošnjaci, kao žrtve genocida ponovo došli na metu iste velikosrpske ideologije i njenih sljedbenika.

Ovakvo manifestacija vjerskog šovinizma, nacional fašizma i socijal rasizma prema Bošnjacima u Sandžaku ne smije ostati nekažnjeno, jer nakon ovoga svaki novi događaj može biti povod za novi genocid.

Pljevlja su kroz historiju bila simbol antifašizma i borbe protiv ovakve politike i njenih sljedbenika, mjesto u kojem je osnovano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS), te je zbog toga dodatni poraz civiliziranog svijeta pojava i veličanje fašističkih ideja u ovom gradu.

Pozivamo sve političke predstavnike Bošnjaka Sandžaka da hitno uspostavimo efikasne mehanizme zaštite bošnjačkog naroda od ovih i svih budućih nasrtaja velikosrpske ideologije na biološki i politički opstanak Bošnjaka na ovim prostorima.

Također, apelujemo na nosioce bošnjačkog političkog legitimiteta na svim nivoima da dobro razmisle kome i za čiji interes daju političku podršku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37