https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 REVIZIJA AKCIONOG PLANA JE NEMINOVNA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

REVIZIJA AKCIONOG PLANA JE NEMINOVNA

REVIZIJA AKCIONOG PLANA JE NEMINOVNA

U prostorijama Centralnog izbornog štaba liste „Samoopredjeljenje“ danas je održana konferencija za novinare na kojoj se obratio Muhedin Fijuljanin, kandidat sa liste i aktuelni potpredsjednik Bošnačkog nacionalnog vijeća.

“Zahtjevi za izmjene Akicionog plana za ostvarivanje prava manjinskih naroda odražavaju realne potrebe bošnjačkog naroda u Sandžaku i Republici Srbiji. Ukoliko želimo da uđemo u Evropsku uniju mi moramo da rasvijetlimo sve zločine koji su se dešavali na prostoru Sandžaka u vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji, da odgovorne za te zločine privedemo pravdi, da se izvrši lustracija svih odgovornih koji su činili te zločine. To je dug države prema svim žrtvama.“ - rekao je Fijuljanin

Fijuljanin je dodao je Bošnjačko nacionalno vijeće zatražilo od Vlade Srbije i međunarodnih organizacija da podrže zahtjeve za reviziju Akcionog plana.

„Revizija Akcionog plana je neminovna, to je potreba Bošnjaka i države Srbije s obzirom da planirane aktivnosti i rokovi nisu realni i s obzirom da određeni problemi koji su nasljeđeni iz prošlih vremena nisu sadržani u tom dokumentu. Stoga, jedan od programskih ciljeva liste „Samoopredjeljenje“ je i  ugrađivanje prijedloga i zahtjeva Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Akcioni plan za ostvarivanje prava manjinskih naroda“ - zaključio je Fijuljanin

Lista „Samoopredjeljenje“ je prva proglašena lista za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji se održavaju 4. novembra 2018. godine i na glasačkom listiću se nalazi pod rednim brojem jedan.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP