https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka obilježila 29 godina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka obilježila 29 godina

SDA Sandžaka obilježila 29 godina

Sjednicom Skupštine SDA Sandžaka na kojoj je učestvovalo 800 zastupnika i preko hiljadu učesnika i gostiju obilježena je 29. godišnjica Stranke demokratske akcije Sandžaka. 

 

U radnom dijelu zasijedanja skupštine SDA Sandžaka zastupnici su jednoglasno usvojili Platformu za rješavanje statusa Bošnjaka i statusa regije Sandžak i Osnovne elemente bošnjačke nacionalne politike za koje postoji najviša moguća saglasnost u bošnjačkom narodu. 

 

Usvojene odluke predstavljaju strateška dokumenta kojima su jasno definisane smjernice i prioritetni ciljevi buduće politike SDA Sandžaka. 

 

Svečani dio sjednice je otvoren čestitkama koje su na adresu Predsjednika Stranke uputili višegodišnji prijatelji i partneri SDA Sandžaka. 

 

Skupštini su prisustvovali i brojni gosti, predsjednici Bošnjačkog i Albanskog nacionalnog vijeća, Dr. Jasmina Curić i Ragmi Mustafa, predstavnici stranaka i udruženja iz Sandžaka, Preševske Doline i Vojvodine, te Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Makedonije, kao i predstavnici sandžačke dijaspore iz zemalja EU i SAD. 

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin je u svom obraćanju pozvao članove Stranke da na svim nivoima i na svim poljima rade na implementaciji usvojenih odluka koje predstavljaju kontinuitet politike na kojoj se temelji rad SDA Sandžaka od njenog osnivanja. 

 

Predsjednik je naglasio da SDA Sandžaka nije stranka već sandžaki narodni pokret i ideja koja je kroz sve institucije sistema, slijedeći politiku mira, tolerancije, razumjevanja pokušavala da riješi status Sandžaka.

 

“To nam je veliki uspjeh, preduslov na ostvarivanju specijalnog statusa za Sandžak. Čitajući ovaj dokument svako će da shvati da građani Sandžaka evropski misle, žive i rade. SDA Sandžaka kao legitimni predstavnik tih građana zna šta hoće i zna kako to da ostvari”. 

 

Na kraju svog obraćanja Predsjednik Ugljanin se ponovo obratio članovima Stranke pozivom da zajedno sa predstavnicima drugih stranaka i udruženja rade na stvaranju uslova da na prvim sljedećim izborima Bošnjaci dobiju svoj prvi bošnjački poslanički klub, koji bi kasnije udružen i sa svim narodnim poslanicima iz Sandžaka prerastao u prvi sandžački poslanički klub. 

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP