https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Izbaciti primitivizam iz govora i poštovati dostojanstvo Skupštine grada Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Izbaciti primitivizam iz govora i poštovati dostojanstvo Skupštine grada Novog Pazara

Izbaciti primitivizam iz govora i poštovati dostojanstvo Skupštine grada Novog Pazara

Izbaciti primitivizam iz govora i poštovati dostojanstvo Skupštine grada Novog Pazara

Odbornički klub SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara održao je danas Press konferenciju povodom jučerašnje sjednice Skupštine grada.

U ime odborničkog kluba na Press konferenciji govorila je odbornica Dr. Hanadi Hajdinović

Press konferenciju odbornice Hajdinović prenosimo u cjelosti:

"Uvaženi predstavnici medija, esselamu alejkum i dobar dan.

Dobrodosli na današnju Press konferenciju odborničkog kluba SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara.

Tema ili povod današnje Press konferencije je juče održana prva sjednica Skupštine grada Novog Pazara kao i brojni incidenti koji su obilježili tu sjednicu.

Nažalost, na samom početku moram da se osvrnem  na jučerašnju atmosferu koja je vladala u sali tokom sjednice, gde je bilo dosta napetosti i nervoze kod pojedinih odbornika vladajuće većine i predstavnika BDZ-a. Mi odbornici SDA Sandžaka smatramo da je Skupština grada najviši predstavnički dom građana Novog Pazara u koji su nas izabrali građani na izborima i koji su nam ukazali povjerenje, te u skladu sa tim smatramo da odbornici SDP-a i Bošnjačke demokratske zajednice kao i svi ostali odbornici treba da poštuju dostojanstvo građana i Skupštine grada Novog Pazara, jer jučerašnje scene su pokazale onu najgoru stranu politike.

Mi želimo da se u Skupštini grada vodi jedna pozitivna i dostojanstvena rasprava sa mnogim konstruktivnim prijedlozima u cilju rješavanja problema građana Novog Pazara a ne da gledamo onakve scene koje su se juče desile.

Evidentna je prisutnost nervoze kod odbornika vladajuće većine, iz kog razloga mi ne znamo, ali se može zaključiti da odnos između funkcionera SDP-a i ostalih stranaka koalicije nije na najboljem nivou gdje jasno ukazuje da ova koalicija neće još dugo opstati.

Pozivamo sve naše kolege odbornike da u budućem radu Skupštine izbace primitivizam iz svojih nastupa i na najbolji način ukažu poštovanje ovom visokom domu u kojem su ih građani delegirali.

I ovu sjednicu kao sjednice u prethodnom sazivu je obilježilo grubo kršenje Zakona i nepoštovanje Statuta grada i poslovnika Skupštine grada Novog Pazara. Skupštinska većina na čelu sa SDP-om je juče usvojila brojne odluke koje se direktno krše sa Statutom grada i poslovnikom Skupštine, a sve u cilju političkog potkusurivanja sa svojim koalicionim partnerima radi opstanka te neprincipijalne koailicije i to na štetu građana Novog Pazara.

Odbornici SDA Sandžaka su juče tokom rasprave o prijedlozima ovih odluka ponudili konkretna rješenja koja će direktno pomoći razvoju grada i građanima Novog Pazara, a ne pojedincima iz vladajuće većine u ostvarivanju svojih ličnih interesa, radi ostanka na vlasti, međutim kao i do sada skupštinska većina je to odbila.

Odbornici SDA Sandžaka su po ko zna koji put tražili da se na sjednici Skupštine razmatra pitanje bezbjednosti u gradu, jer je ona iz dana u dan sve gora i zabrinjavajuća, ali je odbornička većina također i to odbila.

Želim se još jednom osvrnuti da su odbornici SDA Sandžaka napustili sjednicu Skupštine neposredno prije izbora gradonačelnika, njegovog zamjenika i članova Gradskog vijeća, iz razloga što nam je bilo onemogućeno da diskutujemo o prijedlogu kandidata za gradonačelnika te iznesemo mišljenje naše odborničke grupe.

Mi ćemo nastaviti u daljem radu da se zalažemo isključivo u interesu građana i onih birača koji su nam ukazali povjerenje, poštujući opet ponavljam dostojanstvo Skupštine grada i svih njenih učesnika".

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP