Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar traži rušenje SDP-a i Meha Mahmutovića

SDA Sandžaka-ogranak Novi Pazar traži rušenje SDP-a i Meha Mahmutovića

U prostorijama Centrale Stranke održan je Glavni odbor ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar.

Na sastanku, kojim je predsjedavao Alija Zumberović, pored predsjednika mjesnih odbora prisustvovao je i generalni sekretar SDA Sandžaka, gospodja Vasvija Gusinac.

Glavna tema sastanka je bila aktuelna politička situaciju u Novom Pazaru i zauzimanje strategije za rješavanje vitalnih problema u našem gradu. 

Predsjednik ogranka, Alija Zumberović zahtjevao je od svih članova Glavnog odbora maksimalno angažovanje u cilju preuzimanja gradske vlasti u Novom Pazaru. Predsjednik Zumberović je predstavio i plan rada, upoznavši prisutne  sa uputstvom za realizaciju aktivnosti. On je pozvao predsjednike odbora na saradnju i rekao da je kancelarija ogranka uvijek otvorena za stručnu i svaku drugu pomoć u radu.

Sastanku je prisustvovala i generalni sekretar SDA Sandžaka gospođa Vasvija Gusinac, koja se obratila prisutnima i istakla da SDA Sandžaka ima kontinuitet od 23 godine u ostvarivanju prava Bošnjaka i prava građana Sandžaka. Osvrnuvši se na važnost parlamentarnih i lokalnih izbora, gospođa Gusinac je pozvala članove Glavnog odbora, kao predstavnike najvećeg odbora u Sandžaku, da svu svoju energiju usredsrede na preuzimanje vlasti u Novom Pazaru i na eventualne parlamentarne izbore.

Članovi Glavnog odbora su na sastanku precizirali načine djelovanja mjesnih odbora u Novom Pazaru i zahtjevali efikasniju komunikaciju ogranka sa predstavnicima na terenu. Jedinstven je zaključak da  su  očekivanja glasača velika od Gradskog odbora SDA Sandžaka, da SDA mora  zaustaviti laži i dezinformisanje javnosti  od strane SDP-a i Meha Mahmutovića  i preuzeti vlast u Novom Pazaru

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP