https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zajednička saradnja u cilju pomoći nerazvijenim delovima Srbije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zajednička saradnja u cilju pomoći nerazvijenim delovima Srbije

Zajednička saradnja u cilju pomoći nerazvijenim delovima Srbije

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja dr Sulejman Ugljanin, sastao se juče sa ministrom regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igorom Mirovićem. Sastanak je upriličen povodom dogovora o zajedničkoj saradnji na području nedovoljno razvijenih opština Srbije.

Dvojica ministara razmenili su informacije o promenama zakona o regionalnom razvoju. Ministar Mirović zatražio je stučno mišljenje od ministra Ugljanina, koje se tiče nedovoljno razvijenih opština. On je naglasio da je u pripremi Nacionalni plan regionalnog razvoja.

Ministar Mirović je pohvalio rad Kancelarije zadužene za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojim rukovodi ministar Ugljanin. Mirović je rekao da je neophodno formiranje fonda namenjenog razvoju nerazvijenih područja naše zemlje, pa je u okviru te teme zatražio od ministra Ugljanina da se zajedničkim snagama založe za izdvajane budžetskih sredstava. Istakao je da je neophodno i pronalaženje modela za dobijanje vanbudžetskih sredstava za ova ugrožena područja.

Mirović je predložio ministru Ugljaninu da zajednički donesu program regionalnog razvoja nedovoljno razvijenih područja. On je naglasio da je neophodno uspostaviti saradnju sa zemljama iz regiona koje su već članice EU.

Na kraju sastanka, zajednički je zaključeno da je stvorena neraskidiva vezu u saradnju između Ministarstva za regionalni razvoj i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Izvor: www.kornrp.gov.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37