https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik Ugljanin se nije izvinio Ljajiću - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin se nije izvinio Ljajiću

Predsjednik Ugljanin se nije izvinio Ljajiću

Povodom dezinformacija objavljenih u dnevnom listu „ALO“, a koje su prenijeli i neki pisani i elektronski mediji SDA Sandžaka je izdala sljedeće saopštenje za javnost u kojem se kaže:

„Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin se nije izvinio Ljajiću niti ima za šta.

Rasima Ljajića optužuju članovi njegove stranke i bliski drugovi za mnoge politički motivisane zločine, počev od politički motivisanog ubistva Ruždije Durovića i drugih zločina protiv SDA Sandžaka.

U skladu sa tim, Stranka demokratske akcije Sandžaka je pokrenula postupak kod nadlježnih sudova protiv Rasima Ljajića, Mirsada Đerleka, Fevzije Murića i drugih učesnika u podsterkivanju i saučesništvo u pripremanju i izvršavanju politički motivisanih zločina protiv članova i rukovodstva SDA Sandžaka i članova njihovih porodica.

Optužbe protiv Rasima Ljajića, njegovih koalicionih partnera i bliskih drugova za politički motivisane zločine i nasilja su opšte poznata stvar. O tome su javno svedočili u toku 2013. godine Bahrija Beganović Lutka iz Prijepolja i Ismet Ramović iz Novog Pazara, kao i drugi bliski saradnici Rasima Ljajića.

U skladu sa tim postavlja se pitanje sa kojim ciljem je SNS pružio utočište Rasimu Ljajiću na svojoj izbornoj listi?

Kako misli Vučić da rješava pitanje organizovanog kriminala u Srbiji sa Rasimom Ljajićem koga najbliži saradnici i drugovi, preko medija, javno optužuju za organizovani kriminal i zločine koji su se desili, a koji još uvjek nisu rasvjetljeni?

Što se tiče izvinjenja, normalno bi bilo da se Rasim Ljajić izvini prvenstveno Stranci demokratske akcije Sandžaka i Bošnjacima za sve zločine koje su počinili njegovi bliski saradnici i drugovi, članovi SDP-a u njegovo ime.

Međutim, ukoliko je kriv on će morati da snosi posljedice za počinjena nedjela.“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37