https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Malezija želi da ulaže u nerazvijene opštine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Malezija želi da ulaže u nerazvijene opštine

Malezija želi da ulaže u nerazvijene opštine

Predsednik SDA Sanžaka i ministar zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja dr Sulejman Ugljanin, sastao se juče u svom kabinetu sa predstavnicima Ambasade Malezije u Beogradu. Tema njihovog razgovora bila je organizacija malezijskog dobrotvornog sajma, koji će biti upriličen u Ambasadi.

Predstavnici Ambasade Malezije su obavestili ministra Ugljanina, da će ovogodišnji dobrotvorni sajam, biti posvećen nedovoljno razvijenim područjima u Srbiji. Cilj ove manifestacije je stvaranje boljih uslova za obrazovanje u nedovoljno razvijenim područjima kao i integracije manjina u etničko mešovitim sredinama.

Predstvanici ambasade Malezije su zatražili da im Kancelarija zadužena za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja sa ministrom Ugljaninom na čelu, bude partner u ovom projektu. Tražili su da im se dostavi predlog škola iz najsiromašnijih opština, sa etnički mešovitim stanovništvom. Njihova namera je da celokupnu donaciju, koju bi prikupili tokom sajma, ulože u opremanje neke od školskih ustanova iz nedovoljno razvijenih područja naše zemlje.

Ministar dr Sulejman Ugljanin je pozdravio i prihvatio njihovu inicijativu. Na kraju razgovora ministar je zamolio svoje sagovornike da pošalju predlog mera i iskustva kojima su ubrzali razvoj Malezije, a posebno njenih nerazvijenih područja.

Izvor: www.kornrp.gov.rs

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37