Učitavanje sajta

Vijesti

Izabrano novo rukovodstvo SDA Sandžaka

Izabrano novo rukovodstvo SDA Sandžaka

U nedjelju, 20. oktobra, u Centrali Stranke u Novom Pazaru, održane su konstitutivne sjednice novih saziva Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti SDA Sandžaka.

Sjednicom Glavnog odbora je predsjedavao predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin koji je ovom prilikom svim novoizabranim članovima organa Stranke uručio rješenja o izboru i poželio im puno sreće i uspjeha u radu. Rješenje o izboru za predsjednika SDA Sandžaka, predsjedniku Stranke dr. Sulejmanu Ugljaninu uručio je predsjedavajući Izborne skupštine SDA Sandžaka Fuad Baćićanin.

Na prijedlog predsjednika SDA Sandžaka Glavni odbor je za zamjenika predsjednika Stranke jednoglasno izabrao Šemsudina Kučevića, diplomiranog politikologa, a za novog generalnog sekretara Stranke Vasviju Gusinac, profesoricu engleskog jezika i književnosti.

Glavni odbor je na prijedlog predsjednika Stranke jednoglasno izabrao pet novih potpredsjednika SDA Sandžaka.  U naredne četiri godine funkcije potpredsjednika SDA Sandžaka će obavljati: Fuad Baćićanin, potpredsjednik Stranke zadužen za kulturu, Enis Imamović, potpredsjednik zadužen za politiku, Bajro Gegić, potpredsjednik zadužen za nauku, Senad Mahmutović, potpredsjednik zadužen za privredu i dr. Muniba Bihorac, potpredsjednica Stranke zadužena za sigurnost.

Glavni odbor je na konstitutivnoj sjednici izabrao i Komisiju za upravljanje ljudskim resursima na čijem čelu će biti Saima Brunčević, kao i Izbornu komisiju kojom će rukovoditi Enis Imamović.

Na konstitutivnoj sjednici Nadzorni odbor SDA Sandžaka je za svog predsjednika izabrao Harisa Gegića, diplomiranog ekonomistu iz Novog Pazara, dok je Sud časti na svojoj konstitutivnoj sjednici povjerenje da rukovodi ovim organom dao Mithatu Šabanoviću, diplomiranom pravniku iz Novog Pazara.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP