Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka čestitala pobjedu predsjedniku Erdoanu

SDA Sandžaka čestitala pobjedu predsjedniku Erdoanu

Povodom pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, Predsjednik predsjedništva SDA Sandžaka Salih Hot, uputio je čestitku Predsjedniku AK Partije i predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajjipu Erdoanu, u kojoj se kaže:

"Poštovani predsjedniče Erdoan,

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka, bošnjačke parlamentarne stranke, i u svoje lično ime, Vama, rukovodstvu i članovima AK Partije, vašim koalicionim parternima i građanima Turske čestitam na apsolutnoj pobjedi koju ste ostvarili na danas održanim izborima.

Politička stabilnost koju Vaša pobjeda i pobjeda Vaše koalicije obezbjeđuje od ključnog je značaja za dalje jačanje demokratije i sveukupni napredak i prosperitet Republike Turske.

Bošnjacima Sandžaka Vaša pobjeda, daje dodatnu snagu i motiv da istraju u borbi za pravdu, sigurnost i prosperitet  Sandžaka.

Vaša pobjeda jeste i garant nastavka politike  koja ima za cilj uspostavljanje saradnje između država i naroda na Balkanu što je od velikog značaja i za Bošnjake Sandžaka.

Vama i narodu Turske želim da nastavite svoj brzi ekonomski razvoj u blagodatima jedinstva, mira, demokratije, pravde i razvoja“.

S poštovanjem

Salih Hot
Predsjednik predsjedništva SDA Sandžaka"

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP