Učitavanje sajta

Vijesti

SASTANAK KOORDINACIJE SDA U NOVOM PAZARU

SASTANAK KOORDINACIJE SDA U NOVOM PAZARU

SASTANAK KOORDINACIJE SDA U NOVOM PAZARU

U organizaciji SDA Sandžaka danas je u Novom Pazaru održan sastanak Koordinacije SDA za bivšu Jugoslaviju kojom je predsjedavao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA Bosne i Hercegovine.

Koordinacija SDA, koju pored SDA BiH i SDA Sandžaka čine i SDA Hrvatske, SDA Makedonije, SDA Kosova i Bošnjačka stranka Crne Gore, osnovana je 2010. godine u Sarajevu, a današnji sastanak je održan povodom 26. godišnjice rada i postojanja SDA Sandžaka.

Koordinacija SDA je danas usvojila izjavu o zajedničkim ciljevima u kojoj se između ostalog kaže da će se strane potpisnice zalagati za evropske i evroatlantske integracije, uspostavljanje regionalne saradnje na principima dobrosusjedskih odnosa i međusobnog uvažavanja kao osnove za stabilnost i prosperitet zemalja bivše Jugoslavije.

Predsjednik Koordinacije SDA g-din Izetbegović je istakao da se na ovaj način prevashodno brine za poziciju i ravnopravnost bošnjačkog naroda u državama nastalim raspadom Jugoslavije, te naglasio te će se SDA kroz saradnju snažno zalagati za mir, pomirenje i kažnjavanje zločinaca koji su počinili zločine prema bošnjačkom narodu. 

Stranka demokratske akcije Sandžaka je osnovana 29. jula 1990. godine i danas obilježava više od četvrt vijeka postojanja, rada i neprekidne borbe za politička i građanska prava sandžačkih Bošnjaka.

Povodom 26. godišnjice od osnivanja, SDA Sandžaka održava danas i svoju Svečanu skupštinu kojoj će prisustvovati i najviše rukovodstvo SDA BiH na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem kao i druge visoke zvanice iz zemlje i regiona.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP