https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Pospješivanje poljoprivrede u Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Pospješivanje poljoprivrede u Sandžaku

Pospješivanje poljoprivrede u Sandžaku

Pospješivanje poljoprivrede u Sandžaku

Predstavnici vladine Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar Dr Sulejman Ugljanin, nastavili su danas raspodjelu poljoprivredne mehanizacije u Novom Pazaru, gde su mašine preuzeli poljoprivrednici sa područja Novog Pazara i Tutina.

Današnja raspodjela je jedna od ukupno osam koliko će u istom broju opština Kancelarija koju vodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin, organizovati narednih dana. Ukupna vrijednost projekta je 130 miliona dinara, od čega je Kancelarija obezbjedila 100, a poljoprivrednici, kao krajnji korisnici, 30 miliona dinara.

Mehanizacija koja uključuje muzilice, motokultivatore, plastenike, sisteme za navodnjavanje, freze, motokosačice i drugo, obezbjeđena je tim sredstvima za 761 poljoprivredno domaćinstvo na osnovu konkursa koji je Kancelarija, treću godinu uzastopno, raspisala u aprilu.

„Zainteresovanost poljoprivrednika za ovakav vid pomoći i saradnje je očigledna samim tim što su i svojim sredstvima učestvovali u projektu, što takođe dokazuje i uspješnost ove ideje za pospješivanje poljoprivrede u ovim područjima,“ rekla je gospođa Ifeta Radončić, pomoćnica ministra Ugljanina.

Ona je dodala da će Kancelarija, u zavisnosti od sredstava koja budžetom Republike Srbije budu planirana i dalje pomagati poljoprivrednu proizvodnju koja je kao jedna od osnovnih grana predviđena strateškim dokumentima svih nerazvijenih opština u Srbiji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP