https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ambasadori Arapske i Afričke grupe u posjeti Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ambasadori Arapske i Afričke grupe u posjeti Sandžaku

Ambasadori Arapske i Afričke grupe u posjeti Sandžaku

Ambasadori Arapske i Afričke grupe u posjeti Sandžaku

Delegacija ambasadora iz Arapske i Afričke grupe od 16. do 18. marta će boraviti u Sandžaku. Domaćin diplomatskom koru bit će predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije Dr. Sulejman Ugljanin. Cilj posjete i boravka stranih diplomata je da  obiđu najznačajnije privredne pogone u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Novoj Varoši.

Delegacija diplomata će se tokom trodnevnog boravka upoznati sa ekonomsko-turističkim potencijalima Pešterskog kraja i Zlatarskog područja gde će im se promovisati ekonomski i turistički potencijali u opštinama Tutin, Sjenica, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj i gradu Novom Pazaru.

Ambasadorima će u Novom Pazaru biti prikazan promotivni film o potencijalima i investicionim mogućnostima ovog kraja.

Predviđeno je da diplomatski predstavnici nakon obilaska grada Novog Pazara posjete i klaster tekstilaca AS STEX kao i izložbene prostore fabrika CECO i Rekić, te fabrike namještaja i obuće.

Ambasadori i konzuli 14 zemalja Arapske i Afričke grupe (Alžir, Angola, Egipat, Gana, Gvineja, Irak, Kongo, Kuvajt, Liban, Libija, Maroko, Palestina, Sirija i Tunis) obići će najznačajnije privredne pogone ovog kraja iz oblasti mlekarstva, drvno-prerađivačke i industrije obuće.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP