Učitavanje sajta

Vijesti

Predstavnici ambasade Velike Britanije posjetili SDA Sandaka

Predstavnici ambasade Velike Britanije posjetili SDA Sandaka

Predstavnici ambasade Velike Britanije posjetili SDA Sandaka

 

Generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin je sa Ahmedinom Škrijeljem sekretarom ogranka Novi Pazar, primio danas predstavnike ambasade Velike Britanije u Beogradu, gospodina Džejmsa Mura, šefa političkog odeljenja ambasade, gospodina Pitera Vilkinsona, predstavnika Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije zaduženog za Srbiju i Crnu Goru i gospođu Jasnu Hajder političku savjetnicu u svom kabinetu u  Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Predstavnici ambasade Velike Britanije ovih dana borave u Sandžaku i Novm Pazaru u cilju monitoringa nad projektima koje u Sandžaku finansira Vlada Velike Britanije i želje da se upoznaju sa aktuelnom političkom situacijom u Sandžaku sa posebnim osvrtom na situaciju u Novom Pazaru nastalu posle formiranja nove skupštinske većine 21. februara 2013. godine.

Tokom zvaničnog sastanka predstavnici SDA Sandžaka su ponovili stav da  je pohvalno i da vodi stabilizaciji regiona Sandžaka stabilnost koalicija u Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju, a od predstavnika ambasade Velike Britanije je zatraženo da i oni daju svoj doprinos i iskoriste svoj uticaj u cilju postizanja političke i ekonomske stabilizacije Novog Pazara koja je uslov ekonosmkog razvoja i privlačenja stranih investicija.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP