Učitavanje sajta

Kengo Bošnjak

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ponašanje selektora Mihajlovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje selektora Siniše Mihajlovića i isključivanje Adema Ljajića iz fudbalske reprezentacije Srbije.  Reakcija Fudbalskog saveza Srbije je podjednako skandalozna jer svojom podrškom ovom sramnom činu i ultimatumom, koji stavlja pred Ljajićem, šalje poruku da u reprezentaciji nema mjesta igračima koji se ne osjećaju kao Srbi, bez obzira što je on kao Bošnjak punopravni državljanin Srbije.

Detaljnije
Aćif Hadžiahmetović je bio legitimni predstavnik

Povodom aktuelnih dješavanja i pisanja u medijima poslednjih dana, a vezano za otkrivanja table u spomen na Aćifa Hadžiahmetovića Stranka demokratske akcije Sandžaka izdaje saopštenje za javnost u kojem se kaže: "Aćif Hadžiahmetović je bio čovjek, Bošnjak, koji je bio narodni poslanik u Skupštini Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca (SHS), pa zatim Kraljevine Jugoslavije, bio je i načelnik sreza, što znači da je bio javna ličnost, itekako legitimna i prihvatljiva u tom vremenu.

Detaljnije
Hadžet je simbol stradanja Bošnjaka

Gudžević je ispred SDA Sandžaka pozvao sve Bošnjake da se 4. septembra sa podne namaza u 13:30h, bez obzira na partijska opredeljenja i druge razlike okupe na Gradskom trgu i uzmu učešće na ceremoniji „Pohod na Hadžet“, te da shodno programu obilježavanja učenjem dove iskažu dužno poštovanje prema svojim precima.

Detaljnije
Principi i kriterijumi za odabir kandidata za učešće na izbornoj listi „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“

Principi i kriterijumi za odabir kandidata za učešće na izbornoj listi„ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO – dr. Sulejman Ugljanin“

Detaljnije
Intervju Predsjednika Ugljanina za redakciju na bosanskom jeziku Radija Kosovo

”Moramo da izvršimo promjene u tužilaštvu, sudstvu i policiji i u drugim državnim organima, a da Bošnjaci dobiju onoliki procenat koliko im pripada. Kada to uredimo, stvorićemo preduslove za vladavinu prava, a potom će i strani investitori da dođu i otvaraju fabrike. Niko nije spreman da investira u Sandžak, gdje još uvijek funkcioniše policijska i partijska država”, rekao je dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji."

Detaljnije
Zadovoljni smo što smo postali most saradnje Turske i Srbije

Od 14. do 16. oktobra 2012. godine u Istanbulu je održan veliki međunarodnoj kongres  na temu "Uloga mladih političkih lidera u razvojnim procesima međudržavne saradnje". U radu kongresa je učestovovalo preko 170 mladih lidera iz 25 zemalja. Predstavnik SDA Sandžaka na održanom kongresu je  bio Enis Imamović, potpredsjednik Stranke i narodni poslanik u Parlamentu Republike Srbije. Sabirajući svoje inpresije i donoseći zaključke sa kongresa Enis Imamović je izjavio da je vrlo zadovoljan svojim učešćem na kongresu i vrlo sretan zbog prisustva velikog broja mladih lidera iz raznih zemalja te da zdušno podržava i prijedloge kongresa na koji način mladi ljudi, mladi lideri, političari treba da učestvuju u javnom i političkom životu u njihovim zajednicama i načinima kako da povežu te zajednice iz kojih dolaze. 

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin najavio izlazak iz Vlade Srbije

Ukoliko se ne popravi položaj Bošnjaka u Sandžaku, izlazim iz Vlade Srbije, kazao za AA ministar u Vladi i lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin Ministar u Vladi Srbije i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da više neće biti član Vlade Srbije ukoliko do 27. januara ne bude potpisan koalicini sporazum o njegovom ulasku u vladu i ne bude popravljen položaj Bošnjaka u Srbiji. Ugljanin je, u kratkom intervjuu za agenciju Anadolija, rekao da su tekstom sporazuma o njegovom ulasku u Vladu Srbije jasno definisani koraci koje treba da činiti da se popravi položaj Bošnjaka u Srbiji. Međutim, do danas taj sporazum niti je potpisan niti se realizuje bilo šta iz njega.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP