https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Hadžet je simbol stradanja Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Hadžet je simbol stradanja Bošnjaka

Hadžet je simbol stradanja Bošnjaka

Povodom obilježavanja 70 godina od stravičnog zločina na Hadžetu, koji je počinjen nad Bošnjacima Novog Pazara, na današnjoj Press konferenciji SDA Sandžaka govorio je Portparol Stranke Edin Gudžević.

Gudžević je naglasio da je prije 70 godina preko 2000 Bošnjaka iz uglednih porodica bez ikakve krivice i sudskog postupka streljano na Hadžetu u Novom Pazaru.

„SDA Sandžaka tretira Hadžet kao sveto mesto i simbol stradanja Bošnjaka Sandžaka. Radi se o ratnom zločinu koji je izvršen udruženim djelovanjem partizana i četnika u mirnodobskom vremenu u cilju  progonstva i uništenja Bošnjaka. To je šehidsko mezarje gdje svaki Bošnjak ima svoje pretke“, istakao je Gudžević.

SDA Sandžaka smatra da je Hadžet lokacija koja treba da postane mjesto koje svaki bošnjački hadžija treba da obiđe prije nego pođe na Hadž i čestita organizatorima na obilježavanju 4. septembra, kao godišnjice ovog zločina.

Gudžević je ispred SDA Sandžaka pozvao sve Bošnjake da se 4. septembra sa podne namaza u 13:30h, bez obzira na partijska opredeljenja i druge razlike okupe na Gradskom trgu i uzmu učešće na ceremoniji „Pohod na Hadžet“, te da shodno programu obilježavanja učenjem dove iskažu dužno poštovanje prema svojim precima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37