https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ponašanje selektora Mihajlovića - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ponašanje selektora Mihajlovića

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ponašanje selektora Mihajlovića

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje ponašanje selektora Mihajlovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje selektora Siniše Mihajlovića i isključivanje Adema Ljajića iz fudbalske reprezentacije Srbije. 

Reakcija Fudbalskog saveza Srbije je podjednako skandalozna jer svojom podrškom ovom sramnom činu i ultimatumom, koji stavlja pred Ljajićem, šalje poruku da u reprezentaciji nema mjesta igračima koji se ne osjećaju kao Srbi, bez obzira što je on kao Bošnjak punopravni državljanin Srbije.

Umjesto da naš sport spaja i promoviše bogatstvo različitosti, selektor i Fudbalski Savez Srbije su nas uspjeli vratiti u devedesete i pokazati nam kako, ustvari, u ovoj zemlji sport zapravo postoji da bi i dalje dijelio i razdvajao.

Pozivamo nadlježne institucije za sport da pod hitno reaguju na ovaj postupak prema Ademu Ljajiću, da ocjene opravdanost ovakvog  ponašanja i nepromišljenje reakcije Selektora i Fudbalskog saveza Srbije, a da o svojim odlukama obavijeste javnost. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP