https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Koktel u čast 8. marta i kandidatkinja za narodne poslanike SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Koktel u čast 8. marta i kandidatkinja za narodne poslanike SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin

Koktel u čast 8. marta i kandidatkinja za narodne poslanike SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin

Asocijacija žena Stranke demokratske akcije Sandžaka priredila je 8. marta koktel u Hotelu „Tadž“ u Novom Pazaru, povodom Međunarodnog dana žena, na kojem su predstavljene kandidatkinje za narodne poslanike liste "SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin".

Skupu je prisustvovao veliki broj žena ove Asocijacije, brojne gošće i predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin sa suprugom Mersijom, kao i potpredsjednik Stranke i narodni poslanik Enis Imamović sa svojom suprogom Eminom.   

U pozdravnoj čestitki, predsjednik Ugljanin je između ostalog rekao da žene igraju vrlo važnu ulogu u Stranci Demokratske Akcije Sandžaka i da su one na funkcijama i radnim obavezama veoma posvjećene svom poslu, odgovorne i visoko profesionalne. Predsjednik Ugljanin je posebno izrazio svoje zadovoljstvo što je imao prilike da se na jednom mjestu sretne sa tolikim brojem visoko obrazovanih žena aktivistkinja Asocijacije žena SDA Sandžaka.   

Predsjednica Asocijacije žena, Amela Spahić, koja radi kao sekretar Osnovne škole „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, odbornica u Skupštini Grada Novog Pazara i kandidatkinja za narodnog poslanika na listi "SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin", obraćajući se prisutnima, u svom govoru je istakla, da je cilj Asocijacije žena SDA Sandžaka afirmacija i zaštita prava žena, porodice i rodne ravnopravnosti, učešće u procesu odlučivanja i ostvarivanje prava žena u skladu sa međunrodim i evropskim standardima i konvencijama.

Amela Spahić u svom govoru  je istakla „Naša Stranka je i u praksi omogućila ženama da učestvuju u organima odlučivaja, kao što je Skupština, Glavni odbor i Predsjedništvo. Na primjer, naše žene obavljaju visoke funkcije, generalni sekretar Stranke je gospođa Vasvija Gusinac, profesor engleskog jezika i književnosti, pomoćnik ministra dr. Sulejmana Ugljanina u Vladi Republike Srbije je gospođa Ifeta Radončić, diplomirani ekonomista, a predsjednica Ogranka SDA Sandžaka u Prijepolju je gospođica Selma Džinović, diplomirani inženjer elektorotehnike“.

Predstavljajući svoje koleginice, kandidatkinje sa liste "SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin" gospođa Spahić je posebno naglasila:  „Na našoj listi za kandidate za narodne polanike u Skupštini Republike Srbije, od ukupno 32 kandidata, 12 mjesta pripada ženama, a u privih 7 mjesta 4 mandata pripadaju ženama. To je više nego što zakon obavezuje“.

Dr. Amra Lukarčanin, potpredsjednica Asocijacije žena, pozivajući prisutne na druženje zaključila je riječima: "Pozivamo vas da 16. marta podržite našu listu "SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin" i zaokružite broj 10."   

Pogledajte foto galeriju

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37