https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 100 miliona za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

100 miliona za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje

100 miliona za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje

100 miliona za održivi razvoj poljoprivredne proizvodnje

NOVI PAZAR, 24.06.2011. - U Birou Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je govorio ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin i Ifeta Radončić, pomoćnica direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Ovom prilikom Ugljanin je promovisao Biro Kancelarije, koji je pre nekoliko mjeseci počeo zvanično da funkcioniše i pomaže razvoj nerazvijenih opština ovog dijela naše zemlje. U uvodnom obraćanju Ugljanin je istakao da Biro ima za cilj da se smanji distanca koja postoji između građana, ali i opština ove regije i institucija Vlade Republike Srbije.

„Istakao bih naš novi projekat koji ce da doprinese ozivljavanju poljoprivrede, to je program održivog razvoja poljoprivredne proizvodnje, koji je iz budžeta kancelarije finsansiran sa iznosom od 100 miliona dinara, a odnosi se na opštine Tutin, Sjenica, Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i grad Novi Pazar" rekao je Ugljanin.

Tokom konferencije ministar je govorio i o aktuelnim projektima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i istakao važnost osnivanja Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela sa sjedištem u Novom Pazaru, koji je Kancelarija podržala.

„Početkom ovog mjeseca, Kancelarija je završila finansiranje uvođenja sistema bezbjednosti hrane, u skladu sa principima dobre proizvođačke i higijenske prakse i analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka - HACCP sistema u 48 nedovoljno razvijenih opština Republike Srbije, a za koji je izdvojeno oko 30 miliona dinara. Do sada je odobreno oko 300 zahtjeva" rekla je Ifeta Radončić.

Osvrćući se na nedavne poplave koje su zahvatile Novi Pazar, ministar je podsjetio da će, u cilju trajnog rješavanaja problema, se izdvojiti 120 miliona dinara za realizaciju projekta uređenja riječnog korita rijeke Trnavice, prema postojećoj projektnoj dokumentaciji.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37