https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjaci i Albanci u Srbiji traže reciprocitet prava - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjaci i Albanci u Srbiji traže reciprocitet prava

Bošnjaci i Albanci u Srbiji traže reciprocitet prava

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin i Partije za demokratsko djelovanje Saip Kamberi, sa narodnim poslanicima SDA Sandžaka i delegacijom Albanaca Preševske doline u Prištini razgovarali sa premijerom Republike Kosovo Albinom Kurtijem koji nas je upoznao sa osnovnim principima evropskog prijedloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

Premijer Kurti je naglasio da prava nevećinskih zajednica u Republici Kosovo odražavaju demokratiju i razvoj Kosova kao društva.

Za razliku od Srbije, pošto je Freedom House svrstava u državu sa hibridnim režimom, Republika Kosovo je demokratska država sa pravima i slobodom za sve.

Dodao je da različite zajednice treba tretirati bez razlike u okviru univerzalnih principa i u punom skladu sa standardima Evropske unije.

Premijera Kurtija smo upoznali da smo nezadovoljni položajem Bošnjaka i Albanaca u Srbiji uopšte, a posebno u opštinama u Sandžaku, kao i Preševskoj dolini.

Složili su se da za trajni mir i sigurnost na Zapadnom Balkanu treba postojati simetrija prava, a ne privilegovan pristup manjina ili zajednica. Naš zahtjev je reciprocitet prava sa Srbima u Republici Kosovo.

 

 

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP