https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Nedžmedin Spahiu traži od Kurtija da izdvoji budžet i za Sandžak - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Nedžmedin Spahiu traži od Kurtija da izdvoji budžet i za Sandžak

Nedžmedin Spahiu traži od Kurtija da izdvoji budžet i za Sandžak

Analitičar i univerzitetski profesor iz Mitrovice Nedžmedin Spahiu zatražio je od premijera Kurtija da izdvoji budžet za Sandžak, kao što je to uradio za Preševsku dolinu.

„Aljbin Kurti je izdvojio 2 miliona evra za Preševsku dolinu. Aljbine, svaka čast ću ti reći onda kada to uradiš za Sandžak. Uradi  to sada, ne boj  se“, napisao je Spahiu u svojoj objavi.

Isti zahtev uputilo je i Udruženje „Kosovo za Sandžak“, putem javnog pisma upućenog premijeru Aljbinu Kurtiju, istačući pohvalu Vladi Kosova da iz budžeta Preševskoj dolini bude izdvojeno 2 miliona evra, ali je zatražio da se u okviru planiranja budžeta za 2022. godinu obezbedi podrška Novopazarskom sandžaku u iznosu od milion evra.

Razlozi za podršku Sandžaku, kažu u ovom udruženju, su brojni: „Kosovo i Sandžak imaju istu sudbinu, jake krvne veze koje su sačuvane kroz gorku prošlost. Rodbinske veze nas teraju da budemo na strani građana Sandžaka koji svoju egzistenciju zasniva na donacijama sezonskih radnika u Zapadnu Evropu, dok postojanje političkog subjektiviteta ovog regiona polaže nade u Republiku Kosovo.

"Pored humanih razloga, Kosovo ima strateški interes da podrži Sandžak u ovim vremenima kada su pred teškim i delikatnim pregovorima sa Srbijom", navodi se u javnom pismu udruženja „Kosovo za Sandžak“.

Autor: Gazeta Blic

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37