Aktuelno

Predstavljanje liste "Za Bošnjačko Jedinstvo"

16/10/2014
Lista "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" predstavila je svoju izbornu platformu i programske ciljeve u emisiji Regionalne televizije.

Izbori da proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva

15/10/2014
„Želim da izbori proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva i kao rezultat toga očekujem izbor jedinstvenog Bošnjačkog nacionalnog vijeća koje će odražavati izbornu volju Bošnjaka koju ćemo svi poštovati. Zato je veoma bitno da se budući saziv BNV-a konstituiše u najkraćem mogućem roku “, naglasio je Dr Ugljanin.

Radni sastanak liste “Za Bošnjačko jedinstvo“

14/10/2014
Predsjednik SDA Sandžaka i Nosilac liste „Za Bošnjačko jedinstvo“ Dr Sulejman Ugljanin održao je radni sastanak sa kandidatima za vijećnike za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji će se održati 26.oktobra.

Čestika povodom ubjedljive pobjede SDA u Bosni i Hercegovini

14/10/2014
"Veliki uspjeh Stranke demokratske akcije na ovim izborima u Bosni i Hercegovini je siguran pokazatelj da je jedino SDA dostojna i sposobna da štiti i zastupa bošnjačke nacionalne interese. Ovakvi izborni uspjesi su samo dokaz realne i mudre politike."

Izjava Dr. Ugljanina za TV B92

12/10/2014
Nosilac liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" je u svojoj izjavi nacionalnoj televiziji B92 izrazio svoja očekivanja od predstojećih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće koji će se održati 26. oktobra 2014. godine.

Potpisan sporazum o fer i korektnoj predizbornoj kampanji

10/10/2014
“Postizanjem jedinstva Bošnjaka Srbija bi uklonila jednu od prepreka na putu ka EU, a među njima su i pitanje Bošnjaka, kao i Sandžaka”, istakao je Dr Ugljanin.

Zakon zaštititi od političkih zloupotreba

10/10/2014
“Nas amandman ima za cilj da zaštiti ovaj Zakon od mogućih zloupotreba, jer ne želimo da on postane mehanizam režima za obračun sa političkim neistomišljenicima”, naglasio je Imamović.

Obraćanje predsjednika Ugljanina o predloženim dopunama Krivičnog zakonika

09/10/2014
Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničkog kluba manjina „SDA Sandžaka-PDD“ Dr Sulejman Ugljanin govorio je na sjednici Skupštine Srbije o predloženim dopunama Krivičnog zakonika.

Proglašena lista „Za Bošnjačko jedinstvo - dr. Sulejman Ugljanin

09/10/2014
Lista čiji je nosilac Dr Sulejman Ugljanin  je RIK-u predala izbornu listu od 35 kandidata, koju je svojim potpisom podržalo preko 2.000 birača.

Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka

07/10/2014
"Prvi korak je učinjen i sada svako sa svakim razgovara u pozitivnom tonu. Lično nisam pokretao pitanje jedinstvene islamske zajednice, ali i to je bila tema jer svaka institucija nameće svoje teme", rekao je Ugljanin.