Aktuelno

Zakon zaštititi od političkih zloupotreba

10/10/2014
“Nas amandman ima za cilj da zaštiti ovaj Zakon od mogućih zloupotreba, jer ne želimo da on postane mehanizam režima za obračun sa političkim neistomišljenicima”, naglasio je Imamović.

Obraćanje predsjednika Ugljanina o predloženim dopunama Krivičnog zakonika

09/10/2014
Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničkog kluba manjina „SDA Sandžaka-PDD“ Dr Sulejman Ugljanin govorio je na sjednici Skupštine Srbije o predloženim dopunama Krivičnog zakonika.

Proglašena lista „Za Bošnjačko jedinstvo - dr. Sulejman Ugljanin

09/10/2014
Lista čiji je nosilac Dr Sulejman Ugljanin  je RIK-u predala izbornu listu od 35 kandidata, koju je svojim potpisom podržalo preko 2.000 birača.

Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka

07/10/2014
"Prvi korak je učinjen i sada svako sa svakim razgovara u pozitivnom tonu. Lično nisam pokretao pitanje jedinstvene islamske zajednice, ali i to je bila tema jer svaka institucija nameće svoje teme", rekao je Ugljanin.

Imamović: Zašto državni vrh upućuje prijetnje Bošnjacima?

07.10.2014
Na današnjoj sjednici Skupštine Srbije, poslanik SDA Sandžaka i potpredsjednik Stranke Enis Imamović postavio je pitanja Vladi Srbije u vezi upućenih prijetnji Bošnjacima Sandžaka od strane državnog vrha. 

Tradicionalni bajramski prijem SDA Sandžaka

05.10.2014.
Tradicionalni bajramski prijem upriličen je prvog dana Kurban bajrama u Centrali SDA Sandžaka u Novom Pazaru. Nakon akšam namaza predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin je bio domaćin Bajramskog prijema članovima i simpatizerima Stranke. U prepunoj sali Centrale stranke, prisutni su imali priliku da jedni drugima mubareklišu Bajram i nastave dugogodišnju tradiciju okupljanja.

DRŽAVNOM VRHU SMETA BOŠNJAČKO JEDINSTVO

29/09/2014
Danas je u Novom Pazaru održana sjednica Predsjedništva SDA Sandžaka na kojoj je razmatrana trenutna politička situacija u Sandžaku i Srbiji, u svjetlu posljednjih prijetnji koje su Bošnjacima uputili najviši državni funkcioneri.

Imamović za "Politiku": Sandžak organizovati kao Južni Tirol

24/09/2014
Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik  Enis Imamović, dao je 24.9.2014.godine intervju dnevnom listu"Politika". Intervju vam prenosimo u cijelosti.   

Izbori za nacionalne savjete da budu demokratski

19/09/2014
Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničke grupe manjina “SDA Sandžaka-PDD” Dr Sulejman Ugljanin je zatražio da izborne liste koje učestvuju na izborima za nacionalne savjete imaju ista prava kao i liste koje se kandiduju na lokalnim i republičkim izborima.

Pravo Bošnjaka na ravnopravnost

12/09/2014
Postavlja se pitanje da li Bošnjaci imaju pravo na ravnopravnost i zašto država Srbija osporava Bošnjacima ona ista prava koja traži za Srbe na Kosovu.