https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Osudjujemo napad na humanitarni konvoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Osudjujemo napad na humanitarni konvoj

Osudjujemo napad na humanitarni konvoj

Osudjujemo napad na humanitarni konvoj

Povodom napada Izraelske vojske na konvoj brodova sa humanitarnom pomoći u Sredozemnom moru, Koalicija „Bošnjačka lista za evropski Sandžak“ izdala je saopštenje za javnost u kome se kaže. 


Zatečeni smo viješću da je Izraelska vojska presrela i napala konvoj turskih brodova sa humanitarnom pomoći koja je namijenjena palestinskom narodu u pojasu Gaze.


Najoštrije protestujemo zbog upotrebe vojne sile i napada na konvoj humanitarne pomoći za pojas Gaze u međunarodnim vodama Sredozemnog mora pri čemu je ubijen i ranjen veliki broj humanitarnih radnika.


Osuđujemo državni teror oružanih snaga Izraela koji na najbrutalniji način sprječava čak i dostavljanje hrane, lijekova i druge humanitarne pomoći svojim napaćenim, izgladnelim i bolesnim komšijama u pojasu Gaze.

Na ovaj način Izrael šalje krajnje neljudsku poruku da će svaki naredni napor u pomaganju palestinskom narodu biti brutalno spriječen.
Posebno zabrinjava činjenica da je Izraelska vojska izvršila teror i nasilje nad građanima Turske, koja je faktor stabilnosti i mira na Srednjem Istoku, Balkanu i šire, i koja je poznata i prepoznatljiva po svom tolerantnom i pozitivnom odnosu prema Izraelu i izraelskom narodu.


Tim povodom porodicama ubijenih, državnom rukovodstvu i narodu Turske upućeni su izrazi najdubljeg saosjećanja, a ranjenima i povrijeđenima želje za brzo ozdravljenje.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP