https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 BOŠNJAČKO JEDINSTVO GARANT SRETNE SADAŠNJOSTI I SIGURNE BUDUĆNOSTI - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

BOŠNJAČKO JEDINSTVO GARANT SRETNE SADAŠNJOSTI I SIGURNE BUDUĆNOSTI

BOŠNJAČKO JEDINSTVO GARANT SRETNE SADAŠNJOSTI I SIGURNE BUDUĆNOSTI

SDA Sandžaka, kao stranka koja predstavlja i zastupa interese bošnjačkog naroda, skreće pažnju Bošnjacima Sandžaka na izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji su raspisani i zakazani za 13. novembar 2022. godine.

SDA Sandžaka pruža punu podršku izbornoj listi pod brojem 3. „BOŠNJAČKO JEDINSTVO“.

U skladu sa tim prenosimo dio Press konferencije koju je održao dr. Fuad Baćićanin, doktor filoloških nauka, prvi na listi BOŠNJAČKO JEDINSTVO.

"Naš cilj je da Bošnjačko nacionalno vijeće nastavi da zastupa i štiti prava i interese bošnjačkog naroda u Srbiji i da ostvari političku ideju zbog koje je Bošnjačko nacionalno vijeće osnovano 1991. godine, u vrijeme raspada Jugoslavije, kada su Bošnjaci ostali prepušteni sami sebi, bez ičije zaštite.

Pozivam Bošnjake da iskoriste svoje zakonsko pravo, da izađu na izbore i da izaberu svoje predstavnike koji su sposobni i hrabri da predstavljaju i štite bošnjačke nacionalne interese, i prava svakog Bošnjaka kome se učini nepravda.

Interesi bošnjačkog naroda su zajednički i obavezuju na jedinstvo, partijski interesi su različiti i podstiču na podjele".

 

Foto: infolid.rs

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37