https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Država sponzoriše podjele među Bošnjacima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Država sponzoriše podjele među Bošnjacima

Država sponzoriše podjele među Bošnjacima

Potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović dao je intervju dnevnom listu "Politika", koji vam prenosimo u cjelosti:

Pitanje dnevnog lista "Politika":

Da li Bošnjaci u Sandžaku imaju previše političkih partija u odnosu na broj stanovnika, i koliko ta politička ustitnjenost  smeta njima samima, odnosno da li je u pravu ambasador SAD Majkl Kirbi, koji kaže „da  bi im manji broj partija omogućio da njihov glas bude jači i da ga bolje čuju“?

Odgovor potpredsjednika SDA Sandžaka Enisa Imamovića:

“Moram da kažem da se u potpunosti slažem sa konstatacijom gospodina Kirbija i to je upravo ono na šta mi, kao jedina legitimna bošnjačka politička partija, upozoravamo već godinama unazad.

To je razlog zbog kojeg SDA Sandžaka uporno pokreće inicijativu za stvaranje i jačanje bošnjačkog jedinstva i jedinstvene Bošnjačke liste. Samo tako Bošnjaci, kao brojčano manja zajednica, mogu da ostvare svoj puni politički potencijal u Srbiji.

Ambasador Kirbi je dobro primijetio da su Bošnjaci upali u jednu od najvećih političkih zamki u koju jedan narod može da upadne, a to su unutrašnje podjele.

Nepostojanje želje ili nespremnost drugih političkih partija da svi stanemo na jednu, Bošnjačku listu nanosi direktnu štetu Bošnjacima i Sandžaku. 

Na žalost, druge partije se radije opredjeljuju da budu neki mali dio na listama velikih srpskih stranaka, a razlog za to vidim isključivo u sitnim, tj. ličnim interesima lidera tih partija koje oni dobijaju od države, odnosno od stranaka na vlasti.

To je jedan od načina na koji država sponzoriše podjele”. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP