https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mladi SDA u posjeti Bošnjačkoj Stranci Crne Gore - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mladi SDA u posjeti Bošnjačkoj Stranci Crne Gore

Mladi SDA u posjeti Bošnjačkoj Stranci Crne Gore

Mladi SDA u posjeti Bošnjačkoj Stranci Crne Gore

U nastavku diplomatskih aktivnosti na međunarodnom planu, predstavnici Asocijacije mladih SDA Sandžaka su danas bili u zvaničnoj posjeti Bošnjačkoj stranci u Crnoj Gori. 

Petočlana delegacija Mladih SDA Sadžaka se sastala sa šefom poslaničkog kluba i narodnim poslanikom Bošnjačke Stranke Almerom Kalačom, koji je zajedno sa savjetnikom potpredsjednika Vlade Crne Gore Admirom Adrovićem predstavio način organizacije ove stranke i rezultate koji su postignuti na polju implementacije potreba i prava Bošnjaka u južnom dijelu Sandžaka. 

“Dogovorena je još intenzivnija saradnja dveju stranaka, a posebno omladinskih organizacija, koje svojim kapacitetom i aktivnostima doprinose što većem uključivanju mladih u politički i javni život”, izjavio je Merfid Kamešničanin, član predsjednišva AM SDA Sandžaka. 

Edin Gudžević, predsjednik AM SDA Sandžaka je posebno istakao činjenicu da je naša omladinska organizacija postala lider na regionalnom planu povezivanja mladih i da je to put kojim treba da teže sve stranke, a sve u cilju obezbeđivanja kvalitetnijeg načina funkcionisanja ideja i potreba mladih na ovim prostorima. 

Danas je i ozvaničena saradnja omladina dveju stranaka zvaničnim potpisivanjem protokola o saradnji, koji su potpisali ispred AM SDA Sandžaka Jasmin Ramović, a u ime omladine Bošnjačke stranke Mehmed Kujević, koji predstavlja mogućnost realizacije aktivnosti u oblastima obrazovanja, projekata i prekogranične saradnje na kulturnom planu, a kojim su se potpisinici obavezali da će ogranci omladina Novog Pazara i Rožaja, čiji su oni predsjednici, u najkraćem roku prionuti ka realizaciji zacrtanih ideja. 

U delegaciji AM SDA su današnjim razgovorima prisustvovale članice Glavnog odbora Emina Koca i Nejra Murić, koje su apostrofirale potrebu što većeg uključivanja žena u politiku i sve političke procese.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP