https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saradnja sa Turskom u cilju razvoja nerazvijenih - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Saradnja sa Turskom u cilju razvoja nerazvijenih

Saradnja sa Turskom u cilju razvoja nerazvijenih

Saradnja sa Turskom u cilju razvoja nerazvijenih

 

Presjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin posetio je danas Čačak i lokalnu televiziju Galaksija.

Tom prilikom, sreo se sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem, a susretu su prisistvovali  predstavnici lokalne samouprave i važni privrednici.

Razgovalo se o zainterosavnosti turskih firmi za saradnju sa čačanskim kompanijama pre svega sa Fabrikom reznih alata.

"Uvek sam spreman da pomognem, kao vaš ambasador, da spajamo ljude koji nešto traže sa onima koji nešto nude. Već neko vreme u Čačak dolaze uspešne firme koje se bave trgovinom reznim alatom i u toku su pregovori u cilju povećanja proizvodnje i novih zapošljavanja u Fabrici reznog alata." rekao je predsjednik Ugljanin.

Prema rijčima predsjednika, posetom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Ankari je ozvaničena dobra saradnja Srbije i Turske.

"Sada su nam vrata još više otvorena, ponuđena nam je svestrana pomoć", rekao je Ugljanin, prenosi Glas zapadne Srbije.

Dr. Sulejman Ugljanin je govorio i o rekonstrukciji aerodroma Lađevci i donaciju Turske od 10 miliona evra u te svrhe. On je objasnio da će uz izgradnju distributivnog centra biti stvorena prilika da se proizvodi iz ovog dela Srbije lako i brzo transportovati u svet.

Televizija Galaksija je o svojoj dvadesetogodišnjici rada ministra nagradila poveljom za izuzetnu saradnju u svom tom vremenu, sa obrazloženjem da je ministar Ugljanin pravi borac za očuvanje identiteta bošnjačkog naroda, da ima istančan osjećaj za odgovornost u multietničkom Novom Pazaru, posebnu pažnju poklanja očuvanju svetinja srpskog i bošnjačkog naroda i ima vrhunski pristup i osjećaj za zajednički život u zajedničkoj nam državi Srbiji.

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP