https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Trenutno u Novom Pazaru boravi oko 400 turista - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Trenutno u Novom Pazaru boravi oko 400 turista

Trenutno u Novom Pazaru boravi oko 400 turista

Trenutno u Novom Pazaru boravi oko 400 turista

Većinom su državljani Rusije, Turske i drugih evropskih zemalja, a najviše ih zanimaju spomenici kulture.

Direktor Turističke organizacije Haris Gegić, član Izvršnog odbora SDA Sandžaka gradskog ogranka Novi Pazar, očekuje da početkom narednog meseca ovde dođe znatno više gostiju.

“Što svakako znači da na vreme moramo obezbediti smeštaj za nove turiste, kako za one koji dođi na dan, dva, tako i za one koji su rodbinski vezani za Novi Pazar I žele da duže vreme borave u ovom gradu. Učinićemo sve da se svi turisti osećaju prijatno”, kazao je radiju Sto plus Gegić.

On kaže da će turistima i ovog leta u ponudi biti najznačajnija kulturno- istorijska nasleđa, kao i mnogobrojne znamenitosti koje ovaj kraj poseduje.

“To su pre svega Stara čaršija, manastir Sopoćani, Đurđevi stupovi, Antun alem I Lejlek džamija, novopazarski Bedem, to su istorijski spomenici koji su od posebnog značaja, i pod zaštitom UNESKO- a, kao i Rajčinovića i Novopazarska banja, izletište na Pazarištu, kao i sve druge prirodne lepote kojima obiluje naš kraj i ceo Sandžak”, istakao je Gegić.

On je dodao da se u narednom periodu očekuje uređenje turističke signalizacije, kao i brendiranje Novog Pazara, čime bi prema njegovim rečima priliv turista kako domaćih, tako i stranih bio znatno veći.

“Cilj nam je da turiste iz drugih opština, gradova iz Srbije upoznamo sa svim lepotama i turističkim potencijalima koje Novi Pazar i ovaj kraj poseduju, ali i da u narednom periodu uradimo jedan projekat kojim ćemo obuhvatiti pre svega našu omladinu, đake iz škola, ali i Novopazarce koje ćemo upoznati šta poseduje naš grad, jer će oni biti najbolji ambasadori ovog grada”, ocenio je Gegić.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37