https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Jedinstvo građana za bezbedniji Novi Pazar - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Jedinstvo građana za bezbedniji Novi Pazar

Jedinstvo građana za bezbedniji Novi Pazar

Jedinstvo građana za bezbedniji Novi Pazar

SDA Sandžaka izražava divljenje zbog solidarnosti koju su iskazali građani Novog Pazara sa porodicom ubijenog Enesa Ajdinovića, koji je na svirep način ubijen u svom gradu, pred svojom kućom i na očigled svoje porodice.

Gradjani su danas bili jedinstveni i u osudi  svih prethodnih svirepih ubistava u Novom Pazaru koja do danas nisu rasvetlili nadležni organi - policija i tužilaštvo.

Posljedni stravičan zločin učinjen prema još jednom sugrađaninu, Novopazarcu, bio je povod današnjih mirnih i dostojanstvenih protesta.

Ubijeni rhm. Enes Ajdinović bio je kao i druge žrtve, čija ubistva nisu rasvijetljena, poznat kao ugledan, pošten i sposoban građanin Novog Pazara.

SDA Sandžaka posebno važnom ističe činjenicu da su građani identifikovali krivca u rukovodiocima nadlježnih policijskih  organa u Novom Pazaru i pozvali ih na odgovornost tražeći njihovu smjenu. Njihov tolerantan odnos prema ovim i sličnim događajima podstiče teško nasilje u Novom Pazaru koje za rezultat ima  čitav niz svirepih ubistava i drugih teških kriminalnih dela.

SDA Sandžaka želi da pohvali građane Novog Pazara koju su nakon više od 20 godina pokazali apsolutno jedinstvo i na miran i dostojanstven način ustali da osude opasne društvene pojave i pozvali na odgovornost nadlježne državne organe koji su svojim nečinjenjem jedini krivci za nastalo stanje.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP