https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Više studenata iz Sandžaka u Turskoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Više studenata iz Sandžaka u Turskoj

Više studenata iz Sandžaka u Turskoj

Više studenata iz Sandžaka u Turskoj

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas sa turskim ministrom obrazovanja Nabijem Avdžijem i predložio da Turska poveća kvotu za studente iz Sandžaka i Srbije zbog njihovog velikog interesovanja za školovanje u toj zemlji. U Turskoj trenutno ima samo trideset i devet studenata iz Sandžaka i Srbije, dok ih je ranije bilo  čak  754. 

Ugljanin je takođe predložio Avdžiju da njegovo ministarstvo u Beogradu i Novom Pazaru otvori škole za učenje turskog jezika kako bi se budući studenti pripremali za nastavak obrazovanja u Turskoj.

Poslednjeg dana višednevne radne posjete Turskoj, ministar Ugljanin je razgovarao i sa potpredsjednikom TOB-a, Unije komora i robnih berzi Turske, Faikom Javuzom, s kojim je dogovorena još bliža saradnja i motivisanje turskih privrednika za ulaganja u Srbiju. TOB je inače uključen u modernizaciju carinskih prelaza u Srbiji – šest završeno, na deset se još izvode radovi – a predloženo je da svojim iskustvom tehnički pomognu organizaciji industrijskih zona u nerazvijenim područjima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP