Učitavanje sajta

Vijesti

Pozitivna iskustva Slovenije u održivom razvoju lokalnih samouprava

Pozitivna iskustva Slovenije u održivom razvoju lokalnih samouprava

Pozitivna iskustva Slovenije u održivom razvoju lokalnih samouprava

Beograd, 8.11.2012. godine – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima primio je danas u svom kabinetu dr. Henrika Gjerkeša, bivšeg ministra u Vladi Slovenije, zaduženog za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku i gospodina Alena Bukovnika, gradonačelnika slovenačke opštine Radlje.

Tom prilikom slovenačka delegacija je predstavila primjere dobre prakse u proizvodnji drvene biomase koje su sprovedene u slovenačkim opštinama Kočevlje, Radlje i nekim austrijskim opštinama. Dr. Gjerkeš je naveo da je filozofija održivog razvoja da se finansira u one projekte koji mogu da donesu profit, i istakao, "to su projekti koji se baziraju na konceptu obnovljivih izvora energije i iskorišćavanjem novih tehnologija".

Ministar Ugljanin je predočio sagovornicima potencijale prirodnih resursa koje postoje u nerazvijenim opštinama u Sandžaku i Srbiji u kojima postoji mogućnost da se primjene navedeni primjeri dobre prakse u proizvodnji drvene biomase.

“Jedna od opština koja ima veliku površinu pod šumama je i opština Sjenica i to predstavlja veliki potencijal" - istakao je ministar Ugljanin i dodao je cilj da pozitivna iskustav Slovenije i Austrije se primene u praksi, a da je opština Sjenica pogodno tlo za promociju takvog koncepta razvoja.

Dr. Gjerkeš je zahvalio ministru na prilici da mu predoči sve prednosti takvog koncepta razvoja, koji može da donese veliki prihod.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP