https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Usvajanje Platforme za rješavanje statusa Sandžaka ključni događaj u 2019. godini - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Usvajanje Platforme za rješavanje statusa Sandžaka ključni događaj u 2019. godini

Usvajanje Platforme za rješavanje statusa Sandžaka ključni događaj u 2019. godini

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je danas godišnju konferenciju za medije na kojoj je o događajima važnim za Sandžak i Bošnjake koji su se djesili tokom godine  govorio dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke.  Izjavu predsjednika Ugljanina prenosimo u cjelosti:

„Poštovani predstavnici medija,

Prije svega želim da vama i svim građanima Sandžaka poželim sreću u novoj 2020. godini.

Srečna nova godina svima u zemlji i svijetu,  želim dobro zdravlje, uspjeh, trajnu sreću i radost.

Dobrodošlica građanima Sandžaka koji su iz Evropskih zemalja i Amerike došli u svoj Sandžak da provedu novogodišnji odmor

Ključni događaj u ovoj godini za Stranku demokratske akcije Sandžaka, članstvo simpatizere, za Sandžak i sve njegove građane jeste usvajanje Platforme za rješavanje statusa Sandžaka.

Skupština SDA Sandžaka održana povodom 29. godina rada Stranke, usvojila je Platformu za rješenje statusa Sandžaka.

Ova platforma zasnovana je na političkim, pravnim, istorijskim, ekonomskim, socijalnim i kulturnim činjenicama.

U skladu sa tim u realizaciji ovog projekta  sa političkog polja težište ja prošireno i na naučnoistraživačko polje.

Specijalni Status Sandžaka je projekat od šireg međunarodnog značaja. Predstavlja nukleus regionalne stabilnosti i saradnje. Ujedno predstavlja rješenje za političke i teritorijalne sporove između susjednih država i naroda na balkanu.

Stranka demokratske akcije Sandžaka sve svoje aktivnosti usmerava na stručna radna tijela u cilju uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak.

Novi sastav Glavnog odbora Stranke čini 333 visoko obrazovani mladi ljudi, sa visokim obrazovanjem, master i doktorskim akademskim zvanjem.

Slična je situacija i u Organizaciji žena i Asocijaciji mladih Stranke.

SDA Sandžaka kao stranka sa bošnjačkim nacionalnim i sandžačkim teritorijalnim identitetom ima jasan cilj i definisan put do toga cilja. Mi tačno znamo šta hoćemo i kako to da postignemo.

Predstavnici SDA Sandžaka su učestvovali na svim sastancima na Fakultetu političkih nauka, u organizaciji Fonda za otvoreno društvo i Skupštini Srbije uz posredovanje Evropske unije i zastupali stavove sadržane u Platformi za rješavanje statusa Sandžaka.“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP