https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 9 godina od preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbegovića - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

9 godina od preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbegovića

9 godina od preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbegovića

9 godina od preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbegovića

19. oktobra navršava se tačno 9 godina od preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbjegovića, osnivača Stranke demokratske akcije i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine. Nizom aktivnosti Asocijacija mladih SDA Sandzaka na današnji dan kada se navršava 9 godina od preseljenja na ahiret prvog predsednika Stranke demokratske akcije rahmetli Alije Izetbegovića, želi da istakne njegov istorijski doprinos miru i opstanku Bosnjaka na ovim prostorima, organizovanjem niza aktivnosti. 

Na pres konferenciji, na kojoj je govorio Almir Dazdarević, član Glavnog odbora AM SDA Sandžaka, rečeno je da svesni činjenice da mladi ljudi moraju poznavati svoju istoriju, sagledati sve aspekte koji su od velikog značaja za doprinos miru i stabilizaciji balkanskog regiona, na ovaj način smo spremni pokazati široj društvenoj zajednici da je naš osnovni i jedini cilj da gradimo sretniju budućnost za sve nas koji živimo na ovim prostorima bez obzira na nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost i tako pokažemo se smo spremni očuvati dostojanstvo Bošnjaka i svih gradjana koji sa nama žive.

“Posle 9.godina od preseljenja na ahiret rahmetli Alije Izetbegovića, svi su jedinstveni u ocjeni da se radi o velikoj historijskoj ličnosti, koja je snažno obilježila naše vrijeme. Alija Izetbegović je bio garant očuvanja političke stabilnosti i prvi bosanski predsjednik podredjen slobodi čovjeka, koja je, kako rahmetli Alija kaže “ispunjena autentičnom, iskonskom i čistom vjerom”. – istakao je Dazdarević 

Na danasnji dan Asocijacija mladih ima potrebu da ukažemo na činjenicu da ćemo biti uvek na strani poštovanja ljudskih prava i sloboda, na strani razuma i principa multietičnosti koji su jedini garant suživota i normalnog bitisanja u našem društvu. U cilju sjećanja i spomjena imena rahmetli Alije Izetbegovića Mladi SDA Sandžaka će danas, 19.10.2012. godine, organizovati  niz aktivnosti koje će upotpuniti programom u Glavnom uredu Bošnjačkog vijeća premijerno prikazujući na našim prostorima dokumentarni film “Životopis Alije Izetbegovića” za čiju je produkciju zahvala pripada Muzeju “Alija Izetbegović” u Sarajevu.

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP