https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Državni sekretari ulažu u razvoj Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Državni sekretari ulažu u razvoj Sandžaka

Državni sekretari ulažu u razvoj Sandžaka

Državni sekretari ulažu u razvoj Sandžaka

Državni sekretari Senad Mahmutović i Muhedin Fijuljanin, koji su na prijedlog SDA Sandžaka imenovani na ove državne funkcije, aktivno doprinose razvoju i poboljšanju uslova života u Sandžaku. 

Oni su za kratko vrijeme postigli odlične rezultate u svojim resorima, pa izdvajamo odredjeni broj njihovih projekata od velikog značaja za sandžačke opštine. 

Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede doprinijo je implementaciji nekoliko značajnih projekata na području Sandžaka. U okviru finansijske podrške izgradnji i rekonstrukciji objekata za snabdjevanje vodom za piće i prečišćavanja otpadnih voda, direkcija njegovog ministarstva obezbjedila je Tutinu, Novoj Varoš i Sjenici ukupno 29 miliona dinara. 

Takođe, Opštinama Tutin, Sjenica i Priboj, Ministarstvo u kojem je Mahmutović sekretar odobrilo je ukupno 40 miliona dinara za uređenje i revitalizaciju seoskih i poljskih puteva, što će puno pomoći u poboljšanju života u selima a posebno u cilju lakšeg plasiranja njihovih prizvoda tržištu. 

10. Sajam poljoprivrede u Sjenici, ove godine je doprineo boljem plasmanu proizvoda sa pešterske visoravni, promociji tradicije i naše regije. U saradnji sa Opštinom Sjenica, Ministarstvo gospodina Mahmutovića je bilo pokrovitelj i ove značajne manifestacije. 

Muhedin Fijuljanin, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja bio je inicijator i svojim zalaganjem unaprijedio razvoj školskog sistema u Sandžaku. 

Ono što najpre treba istaći jeste činjenica da je Ministarstvo donijelo Plan udžbenika na bosanskom jeziku, usvojeni su nastavni planovi i programi za nastavu na Bosanskom jeziku i time je pravno zaokružen i završen institucionalni okvir za uvođenje nastave na Bosanskom jeziku za pripadnike bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji, koja će startovati 1. septembra 2013. godine. 

U cilju poboljšanja higijensko - sanitarnih uslova za učenike, odnosno obezbjeđenje kvalitetnijih uslova boravka djece i učenika u školskim ustanovama, učenici 10 osnovnih i srednjih škola na području Opštine Sjenica dobiće rekonstruisane sanitarne čvorove. 

Građani Sandžaka ističu da konkretni rezultati državnih sekratara SDA Sandžaka imaju veliki doprinos u razvoju našeg kraja, a da briga ovih ministarstava predstavlja veliku satisfakciju za dalja ulaganja na ovim prostorima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP